Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Nacht van de Vluchteling levert recordopbrengst op

Nieuws

18 juni 2024

Nooit eerder deden er zo veel mensen mee aan de Nacht van de Vluchteling – de sponsorwandeltocht die Stichting Vluchteling al vijftien jaar organiseert. Zo’n zevenduizend mensen legden tien, twintig of veertig kilometer af in de nacht van 15 op 16 juni. De opbrengst voor het evenement is eveneens recordhoog: op dit moment staat de teller op 1.672.676 euro en dat bedrag kan nog groeien.

Startmoment van de Nacht van de Vluchteling in Rotterdam.
Startmoment van de Nacht van de Vluchteling in Rotterdam. © Nacht van de Vluchteling

door Redactie Vf

De afgelopen jaren groeit zowel de interesse in als de opbrengst van de Nacht van de Vluchteling. Dit jaar werd het maximumaantal deelnemers voor het eerst bereikt. Zij startten vanuit verschillende plekken in het land: Tilburg, Rotterdam, Haarlem, Amersfoort en Nijmegen. De lopers die de veertig kilometer afleggen, doen daar tot ver na zonsopkomst over.

De weersomstandigheden waren, zeker in vergelijking met 2023, guur. In haar reactie op de recordopbrengst refereert ook directeur Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling aan het weer: ‘Het gure weer is symbolisch voor het gure klimaat voor vluchtelingen, maar deze mensen lieten vannacht hun solidariteit en medeleven zien.’

Meer over Evenementen Stichting Vluchteling Wandelen Tineke Ceelen Nacht van de Vluchteling

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close