Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Melinda French Gates stapt uit Gates Foundation

Nieuws

21 mei 2024

Melinda French Gates trekt zich terug uit de Gates Foundation van haar ex-man Bill Gates en gaat op eigen houtje aan filantropie doen. Ze zal per 7 juni ook terugtreden als medevoorzitter van het filantropische fonds.

Melinda French Gates
Melinda French Gates

door Redactie Vf

De Bill & Melinda Gates Foundation is het grootste filantropische fonds van de wereld. De organisatie gaf sinds de oprichting al 75 miljard dollar uit aan projecten zoals de bestrijding van malaria en tbc. Melinda en Bill scheidden van elkaar in 2021 en besloten toen minstens twee jaar samen door te werken aan het fonds. Nu vindt French Gates het tijd voor haar ‘eigen filantropisch hoofdstuk.’

De primaire focus van haar filantropie zal liggen bij de verbetering van vrouwenrechten en heeft daarvoor 12,5 miljard dollar beschikbaar. De 59-jarige French Gates zet zich al langer in voor de positie van vrouwen met haar investeringsfonds Pivotal Ventures en door haar bestseller ‘The moment of lift’.

Wat haar filantropische stijl wordt, is nog niet bekend. Naar verwachting zal ze bepaalde elementen uit de strategie van de Gates Foundation blijven volgen.

Bron: De Tijd
Meer over Filantropie Gates Foundation Melinda French Gates Vrouwenrechten

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close