Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Personalia: Mirjam Huisman, Eva Kalis, Richard Coonen

Nieuws Personalia

7 mei 2024

Sinds 2024 is onze rubriek Personalia – waarin we de carrièrestappen van mensen in de goededoelensector volgen – een online rubriek geworden. Met deze keer: Mirjam Huisman (UAF), Eva Kalis (Van Lanschot Kempen) en Richard Coonen (De Luisterlijn).

Eva Kalis, Richard Coonen en Mirjam Huisman.
Eva Kalis, Richard Coonen en Mirjam Huisman. © Kalis (C) LinkedIn, Coonen (C) Elizabeth Wattimena, Huisman (C) UAF

door Marijn Thijs

Mirjam Huisman verruilt Vluchtelingenwerk voor Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

Mirjam Huisman (C) UAF

Mirjam Huisman is per 1 mei aan de slag gegaan als directeur-bestuurder van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. Ze volgde daarmee Fatimazhra Belhirch op, die de afgelopen twee jaar verantwoordelijk was voor de strategische herijking van de organisatie. Huisman was eerder lid van de Raad van Bestuur van Vluchtelingenwerk Nederland.

Huisman werkte aan het begin van haar carrière voornamelijk als consultant, maar zette zich ook in voor het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) als Directeur Opvang (2007-2010). Daarna werkte ze enige jaren voor het Ministerie van Veiligheid en Justitie, waaronder als Directeur PenO, waarna ze bij Vluchtelingenwerk Nederland instroomde. Daar was ze de laatste twee jaar lid van de Raad van Bestuur.

‘De afgelopen jaren heb ik – mede vanuit mijn bestuurlijke rol bij Stichting Vluchtelingenwerk maar ook persoonlijk – gezien hoe moeilijk het is voor mensen op de vlucht om, eenmaal in Nederland, een nieuw bestaan op te bouwen. De sleutel voor een duurzame toekomst ligt vooral in onderwijs. Ik ben heel dankbaar dat ik in een sterk veranderend speelveld, hier verder aan kan bouwen,’ reageert Huisman op LinkedIn op haar aanstelling.

RvT-voorzitter Maarten van Beek van UAF is verheugd dat Huisman de organisatie komt versterken. ‘Wat het UAF doet voor gevluchte studenten en professionals blijft noodzakelijk en maakt in veel gevallen het verschil, want vooral onderwijs is een belangrijke bouwsteen voor duurzame integratie. Met de komst van Mirjam start een ervaren bestuurder die met ambitie en passie het UAF de komende jaren zal leiden.’

--

Eva Kalis wordt hoofd Filantropie Services bij Van Lanschot Kempen

Eva Kalis (C) LinkedIn

Van Lanschot Kempen heeft Eva Kalis per 1 juli 2024 benoemd als hoofd Filantropie Services binnen Private Banking Nederland. Ze gaat daar de strategie en dienstverlening op het gebied van goede doelen en maatschappelijke impact verder vormgeven.

Kalis studeerde Sociology / Art & Culture aan de Universiteit van Amsterdam en ging daarna aan de slag bij het Rijksmuseum, waar ze sinds 2000 werkte op het gebied van development. Sinds 2017 staat ze aan het hoofd van de Development-afdeling van het museum. In die functie was ze verantwoordelijk voor onder andere inkomsten van institutionele fondsen, partnerships en schenkingen van vermogen en objecten. 

Van Lanschot Kempen startte tien jaar geleden met de afdeling Filantropie Services om klanten te adviseren over de rol van filantropie in vermogensplanning. ‘Voor veel klanten die nadenken over het doorgeven van hun vermogen, is maatschappelijke impact in toenemende mate een overweging, naast risico en rendement,’ zegt Richard Bruens, lid van de Raad van Bestuur van de financiële instelling. ‘Dat vraagt om gespecialiseerd advies en een goed begrip van de wensen van de klant. We zijn dan ook zeer verheugd over de komst van Eva. Met haar ervaring en uitstekende netwerk, zal zij de afdeling Filantropie Services verder vormgeven en uitbouwen.

-- 

Richard Coonen benoemd tot directeur-bestuurder van de Luisterlijn

Richard Coonen (C) Elizabeth Wattimena

De 54-jarige Richard Coonen is sinds begin mei de nieuwe directeur-bestuurder van de Luisterlijn. In zijn vorige functie was hij Manager bij pensioenuitvoeringsorganisatie APG, waar hij zich richtte op financiële fitheid en zelfredzaamheid van kwetsbare doelgroepen in Nederland.

Coonen studeerde HR Sciences aan de Tilburg University en is gecertificeerd trainer en coach en executive team coach. Gedurende zijn loopbaan was hij meestal werkzaam als manager, maar ook was hij directeur van Conclusion, een organisatie gespecialiseerd in opleiding en training. De non-profitsector is hem niet vreemd: hij nam plaats in de Raad van Toezicht van Fairwork, een stichting waarvoor hij later ook in het bestuur zetelde. 

De RvT van de Luisterlijn, de welzijnsorganisatie die in de behoefte aan empathisch luisteren voorziet, is blij met de benoeming, zegt voorzitter Hans Burgstra. ‘Voor de continuïteit en borging van de missie van de Luisterlijn hebben we gericht gezocht naar een persoon die naast de nodige ervaring als directeur en bestuurder, met name ook de Luisterlijn verder op de kaart kan zetten in Nederland. Met Richard halen we de persoon in huis die kan zorgen voor interne verbinding, verdere naamsbekendheid en groei.’

Ook Coonen zelf kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan. ‘Ik vind het fantastisch om me in te zetten voor een organisatie die al 65 jaar zoveel mensen 24/7 helpt aan een luisterend oor.’

--

Ben jij ook van baan veranderd? Geef het aan ons door! Mail naar redactie@fondsenwerving.nl.

Meer over Stichting Vluchteling-Studenten UAF Mirjam Huisman De Luisterlijn Eva Kalis Richard Coonen Van Lanschot Kempen

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close