Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Meta trekt stekker uit donatiemogelijkheid op Instagram en Facebook

Nieuws

30 april 2024

De functionaliteit waarmee mensen fondsen konden werven via Instagram en Facebook gaat per 1 juli verdwijnen in Europa. Dat heeft Meta, het bedrijf achter de sociale media, bekend gemaakt aan personen die ooit van de functionaliteit gebruik hebben gemaakt. Waarom de donatie-infrastructuur verdwijnt heeft Meta niet bekend gemaakt.

Logo van Facebook.
Logo van Facebook. © Facebook

door Redactie Vf

Een aantal jaar geleden introduceerden Facebook en Instagram de mogelijkheid om inzamelacties voor het goede doel op te zetten. Mensen konden via hun profiel doneren en Meta stortte dat geld vervolgens door aan de organisatie.

Het Belgische Data News vroeg Meta waarom zij de stekker uit de functionaliteit trekken, maar kreeg daar geen antwoord op. Het nieuwsmedium suggereert dat het mogelijk met wet- en regelgeving te maken heeft. Wel zegt Meta te onderzoeken of het meer kan doen rond donaties, bijvoorbeeld door een donatieknop te introduceren die potentiële donateurs direct naar de website van het goede doel stuurt. 

Geld geven via de donatiemogelijkheid van Facebook en Instagram kan tot 30 juni 2024. De laatste uitbetalingen volgen uiterlijk twee weken later.

Meer over Facebook Social Media Instagram Donaties Meta Data News

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close