Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Voorzitter FIN doet gooi naar bestuur Europese koepelorganisatie voor filantropie Philea

Nieuws

18 maart 2024

Ronald van der Giessen, voorzitter van fondsenkoepel Fondsen in Nederland (FIN), is kandidaat voor het bestuur van Europese koepelorganisatie voor filantropie Philea. Hij doet een gooi naar de positie die is bestemd voor een vertegenwoordiger uit de nationale brancheverenigingen (Philanthropy Infrastructure Organisations (PIO)).

Ronald van der Giessen.
Ronald van der Giessen. © Oranje Fonds

door Redactie Vf

Van der Giessen was eerder bestuurslid van het EFC (European Foundation Centre, een voorloper van Philea). Ook was hij betrokken bij de The Hague Club, de vereniging van Europese fondsdirecteuren. ‘Samen staan we sterk in Europa. Alleen met een krachtige gezamenlijke stem kunnen we ons laten horen bij alle wetgeving die uit Europa komt en kunnen we de ruimte voor filantropie behouden.’

Philea vertegenwoordigt de belangen van onder andere FIN in de Europese politiek. De Nederlandse fondsenkoepel schrijft al vanaf het begin van de Europese belangenbehartiging het belang van internationale samenwerking en de Europese politiek te begrijpen.

Leden van Philea, waaronder een aantal leden van de FIN, kunnen tot 5 april stemmen op de kandidaat-bestuursleden. Het bestuur wordt op het Philea Forum, van 27 tot en met 30 mei 2024 in Gent, verkozen.

Bron: FIN
Meer over Europa FIN Ronald van der Giessen Politiek EFC Belangenbehartiging Philea Fondsen in Nederland

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close