Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Giro555 en Maatschappelijke Diensttijd (MDT) willen jongere generatie mobiliseren

Nieuws

18 maart 2024

Giro555 gaat de samenwerking aan met het programma Maatschappelijke Diensttijd (MDT) van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Doel van de samenwerking is om jongeren te bereiken en te mobiliseren, zowel voor MDT als voor Giro555.

Jongeren bij een MDT project.
Jongeren bij een MDT project. © Marije Kuiper

door Redactie Vf

Jongeren bereiken 

Hoewel Giro555 een sterke merkkracht geniet, merken de Samenwerkende Hulporganisaties dat ze jongere generaties via haar reguliere kanalen (bijvoorbeeld televisie-uitzendingen en het belpanel) minder makkelijk bereiken.

Binnen het programma MDT spelen jongeren juist een bepalende rol. Het programma wordt door de jongere generatie gedragen, in samenwerking met maatschappelijke organisaties, scholen, gemeenten en andere ministeries. Deelnemers ontwikkelen er hun talenten, ontmoeten mensen van buiten hun eigen ‘bubbel’ en zetten zich in voor een ander.

Volgens bureaumanager Annemieke de Jong van Giro555 beidt de samenwerking de kans om meer jongeren te betrekken bij de acties van de Samenwerkende Hulporganisaties. ‘Alle jongeren die een MDT doen, doen iets goed voor een ander. Dat sluit aan bij onze missie. Het netwerk van MDT groeit hard en steeds meer jongeren doen mee.’

Quick-response

De organisaties in het programma MDT gaan zich op hun beurt inzetten voor Giro555 op het moment dat zij een actie starten. Daarvoor hebben de twee partijen een ‘quick response’-aanpak ontwikkeld, waarmee de netwerken snel in actie gezet kunnen worden. Op dit moment bestaat het MDT-netwerk uit ongeveer tweeduizend officiële samenwerkingspartners en vele duizenden betrokken organisaties. Op dit moment doen 100.000 jongeren mee aan het programma en in dat getal zit nog veel rek.

‘Giro555 kan gezien worden als cultureel erfgoed, iets waar we trots op mogen zijn en vanuit MDT graag aan bij willen dragen,’ vertelt Daisy Satijn, waarnemend programmadirecteur van MDT. ‘Het MDT-netwerk kan direct inspelen op actuele ontwikkelingen in de maatschappij door jongeren en organisaties te mobiliseren. Deze samenwerking is daarmee een logische stap.

Bron: Giro555
Meer over Vrijwilligers Giro555 Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jongeren Maatschappelijke Diensttijd Annemieke de Jong Daisy Satijn

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close