Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Personalia: Coen Teulings, Silvia van der Heiden, Geer Oskam

Nieuws Personalia

12 maart 2024

Sinds 2024 is onze rubriek Personalia – waarin we de carrièrestappen van mensen in de goededoelensector volgen – een online rubriek geworden. Met deze keer: Coen Teulings (Dioraphte), Silvia van der Heiden (Nederlands Film Festival) en Geer Oskam (Cultuurfonds).

Coen Teulings, Silvia van der Heiden en Geer Oskam.
Coen Teulings, Silvia van der Heiden en Geer Oskam. © Teulings (C) Dioraphte, vd Heiden (C) LinkedIn, Oskam (C) Cultuurfonds.

door Marijn Thijs

Coen Teulings neemt voorzittershamer van vermogensfonds Dioraphte over

Coen Teulings gaat per 20 maart 2024 de voorzitterstaken van Stichting Dioraphte op zich nemen. De voormalig directeur van het Centraal Plan Bureau (CPB) volgt in die functie Arnold Croiset van Uchelen op, die vertrekt nadat hij de maximale zittingstermijn heeft gediend.

Teulings heeft een academische achtergrond. Hij is hoogleraar aan de Universiteit Utrecht en fellow bij het Center for Economic en Policy Research. Eerder was hij verbonden aan de universiteiten van Cambridge, Amsterdam en Rotterdam. Zijn periode bij het CPB spande van 2006 tot 2013. In de jaren voor zijn CPB-tijd was Teulings onder meer directeur van het economische instituut Tinbergen, lid van de Raad van Economisch Adviseurs van de Tweede Kamer en voorzitter van diverse commissies.

Op dit moment is Teulings ook voorzitter van de Raad van Toezicht van kenniscentrum voor kunst- en cultuurbeleid de Boekmanstichting, het Kunstmuseum Den Haag en de TU Eindhoven.

Teulings is niet de enige nieuwe aanwinst voor het bestuur van Diorapthe; ook Sahar Yadegari treedt per 20 maart toe. Zij is directeur-bestuurder van landelijk expertisecentrum VHTO voor meer vrouwen in de bèta, techniek en IT. Ze was eerder actief bij vermogensfonds Adessium Foundation. 

‘Wij zijn verheugd met de komst van Sahar en Coen,’ schrijft de stichting op LinkedIn. ‘We wensen hen veel succes in deze rol en danken Arnold en Peter voor hun jarenlange inzet.’

--

Silvia van der Heiden neemt afscheid als directeur NFF

Het Nederlands Film Festival (NFF) moet op zoek naar een nieuwe directeur. Silvia van der Heiden heeft bekend gemaakt na zes jaar af te zwaaien bij het festival dat onder andere de Gouden Kalveren uitreikt. ‘Na zes leuke en enerverende jaren is het tijd voor iets nieuws,’ schrijft ze in het bericht waarin ze haar afscheid per 1 juni 2024 bekend maakt. 

Van der Heiden startte in 2018 bij het NFF. Daarvoor had ze al een lange periode in de culturele sector erop zitten. In die periode werkte ze onder meer voor de Stadsschouwburg Amsterdam en Brainwash Festival en was ze op bestuurlijk niveau betrokken bij Julidans en Muziekgebouw aan ‘t IJ. Ook werkte ze bijna tien jaar voor de VPRO als Afdelingshoofd Marketing & Communicatie. 

‘Het waren inspirerende jaren met een geweldig team en talloze mooie producties en evenementen die we tijdens de afgelopen festivals presenteerden,’ schrijft ze op LinkedIn. ‘Ik heb er bijzonder van genoten en veel van geleerd. Dat kon mede dankzij de samenwerking met heel veel leuke en betrokken partners. Dank daarvoor!’

Wat ze in toekomst wil gaan doen, weet ze nog niet. De kans is groot dat Van der Heiden in de film- of culturele sector betrokken blijft, aangezien ze daar ‘al bijna dertig jaar (haar) hart aan (heeft) verpand.’

De Raad van Toezicht van het NFF beraadt zich over Van der Heiden’s opvolger.

-- 

Geer Oskam zet na tien jaar fondsenwerving bij Cultuurfonds stap naar afdeling Programma’s & Impact

Geer Oskam is het nieuwe Hoofd Programma’s & Impact bij het Cultuurfonds. Oskam is al ruime tijd aangesloten bij het fonds voor cultuur en natuur en was er de afgelopen drie jaar Hoofd Fondsenwerving & Communicatie. Nu wisselt hij dus van afdeling.

Oskam studeerde eerst Media & Culture (BA) en daarna Cultural Studies (MA) aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna werkte hij als Senior Project Manager bij de Museumnacht Amsterdam en twee jaar bij Human Rights Watch in Berlijn en New York.

Sinds 2014 is Oskam betrokken bij de fondsenwerving in de culturele sector. Na zeven jaar voor het Van Gogh Museum te hebben gewerkt stapte hij in 2021 over naar het Cultuurfonds.

Nu is het voor Oskam tijd om de fondsenwervende kant te verlaten, schrijft hij zelf op LinkedIn: ‘Ik zet nu met plezier de stap naar de filantropische kant. In mijn vorige positie werkte ik aan een toegankelijk fonds en dat wil ik in mijn nieuwe functie doorzetten, zodat we een Cultuurfonds zijn van en voor iedereen – transparant, met vertrouwen, en aangesloten bij wat nodig is in de sector.’

--

Ben jij ook van baan veranderd? Geef het aan ons door! Mail naar redactie@fondsenwerving.nl.

Meer over Cultuurfonds Geer Oskam Stichting Dioraphte Coen Teulings Nederlands Film Festival Silvia van der Heiden

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close