Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Fundraisers Belgium en HOGENT starten postgraduaat fondsenwerving

Nieuws

7 maart 2024

Ledenorganisatie van Belgische fondsenwervers Fundraisers Belgium en de HOGENT (Hogeschool Gent) slaan de handen ineen en lanceren een eenjarige opleiding fondsenwerving gericht op de skills die de fondsenwerver in haar werk nodig heeft. De eerste editie van het postgraduaat fondsenwerving start vanaf volgend academiejaar (2024-2025).

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock // Jacob Lund

door Marijn Thijs

Op dit moment is er in België geen opleiding waarbij men de benodigde competenties om een goede fondsenwerver te zijn aanleert, terwijl er wel groeiende vraag naar professioneel opgeleide fondsenwervers is.

Het eenjarig postgraduaat is geschikt voor net afgestudeerde studenten uit bijvoorbeeld de richtingen marketing of sociaal werk, maar ook voor mensen die al aan een carrière in de non-profitsector zijn begonnen. 

Vijf modules

Het postgraduaat bestaat uit 37 fysieke en online sessies verdeeld over vijf modules: introductie tot fondsenwerving, strategische fondsenwerving, marketing en communicatie, fondsenwervingsmix en een werkstage. Gedurende het jaar werken studenten aan een eindwerk onder begeleiding van ervaren werkveldcoaches. In het tweede semester sluit de student zich tien weken aan bij een non-profitorganisatie (naar keuze, of bij de werkgever waar de student al actief is), waar een volledig fondsenwervingsplan wordt opgesteld.

Kick-off

De kick-off van het postgraduaat is op donderdag 26 september 2024.

Meer over Goede Doelen België Fondsenwerving Opleiding HOGENT Fundraisers Belgium Hogeschool Postgraduaat Fondsenwerving

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close