Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Drie MS-organisaties lanceren samen informatieplatform MS.nl

Nieuws

4 maart 2024

Het Nationaal MS Fonds, MS Vereniging Nederland en Stichting MS Research hebben de handen ineengeslagen voor de livegang van MS.nl: een platform waar mensen met multiple sclerose betrouwbare informatie kunnen vinden en met elkaar in contact kunnen komen. ‘Wat begon als een droom, is nu tot een unieke samenwerking gekomen,’ aldus directeur van het Nationaal MS Fonds Rianne Wisgerhof.

De directeuren van de drie MS-verenigingen: Chris Schouten (MS Vereniging Nederland), Rianne Wisgerhof (Nationaal MS Fonds) en Kirstin Heutinck (Stichting MS Research) (v.l.n.r.)
De directeuren van de drie MS-verenigingen: Chris Schouten (MS Vereniging Nederland), Rianne Wisgerhof (Nationaal MS Fonds) en Kirstin Heutinck (Stichting MS Research) (v.l.n.r.)

door Redactie Vf

Multiple sclerose is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. De ruim 25.000 patiënten in Nederland lijden onder loopproblemen, blaas- en darmproblemen en verslechtering van het denkvermogen omdat de ziekte hun afweersysteem aantast, waaronder de hersenen, het ruggenmerg en de oogzenuw.

Met de oprichting van MS.nl willen de drie organisaties – die zich elk op een net iets ander element van het leven met MS richten – een centrale informatiebron bieden voor patiënten en hun naasten en zorgverleners. Daarbij was het doel om de informatie op een overzichtelijke en begrijpelijke manier te schrijven en presenteren. Op het community-gedeelte van MS.nl kunnen mensen hun ervaringen delen, een blog starten en deelnemen aan gesprekken. Ook is er een kalender met activiteiten van zowel de initiatiefnemers als andere organisaties die zich om de ziekte bekommeren.

‘Wat in 2018 als een droom begon bij het Nationaal MS Fonds is, na een intensief verkenningstraject met MS Vereniging Nederland en Stichting MS Research, tot een unieke samenwerking gekomen,’ zegt Rianne Wisgerhof. ‘Onze organisaties brengen gezamenlijk kennis, inzicht, ervaring, wetenschap en innovatie bij elkaar. Met het platform willen wij alle mensen die leven met MS en hun omgeving ondersteunen bij het bereiken van een optimale kwaliteit van leven.’

Meer over Gezondheid Samenwerking Nationaal MS Fonds Informatieplatform MS Vereniging Nederland MS.nl Multiple Sclerose Stichting MS Research

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close