Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Personalia: Wim Blaasse, Gerald van Dijk, Anna Kesler

Nieuws Personalia

23 januari 2024

Met ingang van 2024 zal onze rubriek Personalia – waarin we de carrièrestappen van mensen in de goededoelensector volgen – een regelmatige, online rubriek worden. We trappen in januari af de nieuwe functies van Wim Blaasse (Amref Flying Doctors), Gerald van Dijk (Groot Nieuws Radio) en Anna Kesler (K.F. Hein Fonds).

Gerald van Dijk, Anna Kesler en Wim Blaasse.
Gerald van Dijk, Anna Kesler en Wim Blaasse.

door Marijn Thijs

Wim Blaasse treedt toe tot Raad van Toezicht Amref Flying Doctors

Ondernemer, financieel expert en managing partner bij DIF Capital Partners Wim Blaasse is per 1 januari 2024 deel van de Raad van Toezicht van Amref Flying Doctors. Hij is al langere tijd betrokken bij de missie van de organisatie. Zo deed hij twee keer mee aan de fondsenwervende fietstocht Africa Classic. 

Blaasse behaalde een Master in Finance aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna was hij onder andere werkzaam als Head of Project Finance voor de Rabobank (1990-2002) en als Parner bij PwC. Sinds 2005 is hij aan DIF Capital Partners verbonden.

‘Ik heb positieve impact die Amref in Afrika realiseert kunnen ervaren, en ik vind het mooi om daar met mijn kennis en kunde een bijdrage aan te kunnen leveren,’ aldus Blaasse in een verklaring op de website van Amref Flying Doctors.

--

Gerald van Dijk nieuwe CEO van Goed Nieuws Radio

Fondsenwerver, consultant en organisatieontwikkelaar Gerald van Dijk gaat een rol spelen bij Goed Nieuws Radio in Veenendaal. Op 15 januari is hij daar begonnen als CEO. Hij volgt Wilfred Hardeman op, die vorig jaar overstapte naar de Evangelische Omroep.

Van Dijk is sinds 2012 actief in de goededoelensector als eigenaar van Grantiou Fondsenwerving. Hij vervulde sindsdien diverse rollen bij verschillende goede doelen, waaronder Dorcas, het Ronald McDonald Kinderfonds en Open Doors. Ook voor Groot Nieuws Radio was Van Dijk eerder al actief: hij hielp er als extern consultant bij de professionaliseringsslag van onder meer de fondsenwervende processen.

Van Dijk kijkt uit om opnieuw aan boord te komen bij Groot Nieuws Radio, zegt hij. ‘Groot Nieuws Radio heeft een uniek geluid dat dagelijks duizenden mensen bereikt, bemoedigt en inspireert. Ik wil samen met het team bouwen aan een nog groter bereik met duurzame financiering, zodat meer mensen voor het eerst of opnieuw het goede nieuws horen, begrijpen en toepassen in hun leven.’

-- 

Anna Kesler benoemd tot directeur K.F. Hein Fonds

Het K. F. Hein Fonds heeft per 1 februari een nieuwe directeur: Anna Kesler. De afgelopen vijf jaar werkte ze als hoofd development en filantropie bij het Centraal Museum in Utrecht. In die hoedanigheid was de verantwoordelijk voor de fondsenwerving van het museum.

Tot 2013 was Kesler actief in het bedrijfsleven, waarna ze overstapte naar Museum Boijmans van Beuningen om daar relatiemanager bedrijven te worden. Sindsdien werkte ze als relatiebeheerder en adviseur voor verschillende (culturele) organisaties, zoals het Stedelijk Museum (Amsterdam), het Nederlands Kamerkoor en het de Design Academy Eindhoven. Daarnaast heeft Kesler haar eigen adviesbureau.

Kesler kijkt uit om voor het vermogensfonds in de weer te gaan. ‘De disciplines die het K.F. Hein Fonds ondersteunt zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Goede educatie in een gezonde omgeving, met eerbied voor erfgoed en de kracht van kunst en cultuur zijn de sleutels tot het bevorderen van welzijn in de omgeving.’

--

Ben jij ook van baan veranderd? Geef het aan ons door! Mail naar redactie@fondsenwerving.nl.

Meer over Amref Flying Doctors K.F. Hein Fonds Gerald van Dijk Anna Kesler Groot Nieuws Radio Wim Blaasse

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close