Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Stichting Centrum Seksueel Geweld (LCSG) krijgt extra geld van overheid

Nieuws

16 januari 2024

De komende drie jaar ontvangt de Stichting Landelijk Centrum Seksueel Geweld (LCSG) ruim 1,1 miljoen euro, een verdubbeling van het basisbedrag van 2023. Dat heeft het Ministerie van Justitie en Veiligheid (J&V) bekend gemaakt. Het geld vloeit voort uit de motie-Van der Laan/Van der Werf over het versterken van de landelijke functie van het Centrum Seksueel Geweld.

door Redactie Vf

Het LCSG biedt slachtoffers van seksueel geweld forensische, medische en psychische hulp op zestien locaties over Nederland verspreid. Al sinds het bestaan van het Centrum is sprake van een jaarlijkse groei van het aantal slachtoffers dat zich daar meldt voor hulp. Met het extra geld wordt het LCSG versterkt en kan de organisatie haar hulpverlening beter laten aansluiten bij de trends en ontwikkelingen onder de slachtoffers die bij hen aankloppen.

Het extra geld is beschikbaar gesteld door het ministerie van J&V in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Meer over Overheid Zorg Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Ministerie van Justitie en Veiligheid Subsidies Landelijk Centrum Seksueel Geweld LCSG

Advertentie

Close