Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Appeltjes van Oranje 2024 richten zich op bestrijding eenzaamheid

Nieuws

16 januari 2024

Het thema van de Appeltjes van Oranje is in 2024 ‘Eenzaamheid verminder je samen!’. Het Oranje Fonds – de organisatie die jaarlijks de onderscheiding uitreikt – is op zoek naar projecten waarbij mensen, deelnemers en vrijwilligers, samen en op gelijkwaardige basis actief aan de slag gaan om eenzaamheid te verminderen. Organisaties kunnen zich tot 23 februari aanmelden.

door Redactie Vf

Niet alleen onder ouderen

Bijna de helft van de volwassenen in Nederland voelt zich eenzaam. Hoewel het onderwerp vaak wordt gelinkt aan ouderen, zijn er ook jongeren, mensen met een migratieachtergrond of mensen met een diverse seksuele oriëntatie die met eenzaamheid te maken krijgen. Succesvolle aanpakken van eenzaamheid helpen mensen om in beweging te komen, om weer eigen regie te krijgen en een betekenisvol leven te leiden.

Het Oranje Fonds zoekt ‘unieke, creatieve, betekenisvolle initiatieven die recht doen aan de behoefte om samen te zijn, elkaar te zien en gelijkwaardig te zijn.’ Deelnemers en vrijwilligers moeten echt betrokken worden bij de opzet en uitvoer van de activiteiten. ‘We zoeken projecten waar weinig verschil is tussen vrijwilligers ‘die aandacht geven’ en deelnemers ‘die aandacht zoeken’. Want als je je inzet voor een ander, dóet dat ook iets met jezelf,’ aldus het Oranje Fonds.

Appeltjes van Oranje

Drie organisaties zullen een Appeltje winnen. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, ontworpen en gemaakt door Prinses Beatrix, en een vrij besteedbaar geldbedrag van 25.000 euro. In 2023 wonnen Stichting IK WIL (Eindhoven), Repair Café Teylingen (Sassenheim) en Stichting Haagse Vaders (Den Haag) een Appeltje binnen het thema ‘Bruggenbouwers in de buurt.’

Meer over Appeltjes van Oranje Oranje Fonds Projecten Eenzaamheid Welzijn

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close