Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Nigeriaanse filantropen schonken afgelopen vijf jaar een half miljard dollar

Nieuws

5 december 2023

Filantropen in Nigeria hebben de afgelopen vijf jaar in totaal ruim 434 miljoen dollar gedoneerd, blijkt uit een rapport gepubliceerd door het African Philanthropy Forum (AFP). In het onderzoek werd het geefgedrag van 31 filantropen onder de loep genomen, die donaties deden van duizend tot ruim veertien miljoen euro, schrijft Alliance Magazine.

Beeld ter illustratie: Lagos, Nigeria.
Beeld ter illustratie: Lagos, Nigeria. © Shutterstock // Tayvay

door Redactie Vf

De bevindingen werden bediscussieerd tijdens een AFP-evenement in Lagos, de grootste stad van Nigeria. Dabesaki Mac-Ikemenjima, senior programmamedewerker West-Afrika bij de Ford Foundation, drong er bij Nigeriaanse filantropen op aan om de discussies over filantropie te verbreden en het gesprek te openen over belastingvoordelen voor schenken. Het stimuleren van maatschappelijk verantwoord ondernemen in het land zou ook grote impact hebben, omdat het de uitdagingen die non-profits tegenkomen in hun werk kan verlichten en het algemene filantropische landschap zou kunnen verbeteren.

De resultaten van het onderzoek komen naar buiten kort nadat ChiChi Aniagolu, directeur van de Ford Foundations in West-Afrika, zei dat tegenslagen in de mondiale financiering van maatschappelijke organisaties ervoor hebben gezorgd dat deze in gevaar zijn. Hij voegde eraan toe dat dit ook geldt voor de aandacht voor mensenrechten, HIV-bewustzijn en het onderwijs.

Meer over Afrika Filantropie Onderzoeksrapport AFP Nigeria

Advertentie

Close