Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Jeugdtheater Hofplein wint eerste ELJA Foundation Award

Nieuws

4 december 2023

De eerste editie van de ELJA Foundation Award is gewonnen door Jeugdtheater Hofplein uit Rotterdam. Zij wonnen de nieuwe kunst- en cultuurprijs tijdens een ceremonie in het DeLaMar Theater en troefden de andere genomineerden – Aslan Muziekcentrum en het Hiphophuis – af. De winnaar ontvangt een cheque ter waarde van 75.000 euro dat zij naar eigen inzicht binnen de eigen organisatie mag inzetten.

Jeugdtheater Hofplein won de ELJA Foundation Award 2023.
Jeugdtheater Hofplein won de ELJA Foundation Award 2023. © ELJA Foundation // Evert Elzinga

door Redactie Vf

Jeugdtheater Hofplein vormt sinds 1985 voor veel kinderen en jongeren een eerste kennismaking met muziek, dans en theater. De organisatie werkt samen met wijkcentra en andere maatschappelijke organisaties om kinderen te bereiken die anders niet snel met de creatieve kunsten in aanraking komen. Hofplein is ondertussen een begrip in Rotterdam, schrijft de jury van de ELJA Foundation Award. Jaarlijks zijn zo’n 17.500 kinderen actief betrokken bij de programma’s van de theaterclub.

Aslan Muziekcentrum uit Amsterdam en het Hiphophuis uit Rotterdam ontvangen ieder 12.500 euro. 

ELJA Foundation 

De ELJA Foundation is een in 2021 opgericht filantropische fonds dat de persoonlijke missie volgt van haar founder: mevrouw Els Blokker-Verwer. Samen met culturele organisatie richt het fonds zich op innovatieve programma’s op het terrein van muziek, dans en beeldende kunst.

De ELJA Foundation Award wordt een oeuvreprijs die elke twee jaar wordt uitgereikt aan een individu of organisatie die een buitengewone prestatie heeft geleverd binnen de podiumkunsten. In de jury voor de award van 2023 zaten onder andere mevrouw Blokker-Verwer zelf, maar ook presentator Cornald Maas, directeur-bestuurder van de Boekmanstichting Jan Jaap Knol en Clayde Menso, directeur van het Internationaal Theater Amsterdam.

Meer over Muziek Theater Rotterdam ELJA Foundation Dans ELJA Foundation Award Els Blokker-Verwer Jeugdtheater Hofplein Podiumkunsten

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close