Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Australiër laat lokale armoedestichting huis na: 4,55 miljoen Australische dollar

Nieuws

23 november 2023

De Rev. Bill Crews Foundation in Sydney, Australië heeft een bijzondere donatie gekregen uit een nalatenschap. Malcolm McWhinney liet de organisatie die zich inzet tegen armoede en dakloosheid de opbrengst van zijn huis na. Dat kwam uiteindelijk neer op 4,55 miljoen Australische dollar (2,75 miljoen euro).

Het huis van WcWhinney.
Het huis van WcWhinney. © ABC News (still uit video)

door Redactie Vf

McWhinney was al tientallen jaren vrijwilliger bij de Rev. Bill Crews Foundation, vertelde Bill Crews zelf tegen ABC News. Hij kwam op de stichting niet over als een vermogende man, dus Crews sloeg steil achterover toen hij over de nalatenschap hoorde. ‘Het huis waarin hij woonde was alles wat hij had.’

600.000 maaltijden per jaar

ABC News vroeg Crews wat ze met het geld uit de nalatenschap gaan doen. ‘Geloof het of niet, maar met dit geld kunnen we onze stichting slechts zes maanden runnen,’ vertelde hij. ‘Sinds corona is het aantal mensen dat we bijstaan verviervoudigd. We serveren op dit moment 600.000 maaltijden in een jaar. We zijn op zeventien locaties actief.’

‘Mensen doneren aan ons juist omdat we het geld uitgeven om mensen te helpen, en niet voor een later moment bewaren. Ook de opbrengst van het huis zal nú worden gebruikt.’ 

Meer over Vf 25-5

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close