Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

ReefSystems uitgeroepen tot Goedste Doel van Nederland 2023

Nieuws

6 november 2023

De AFAS Foundation heeft ReefSystems uitgeroepen tot het Goedste Doel van 2023. De organisatie won de prijs tijdens een feestelijke avond in het AFAS Theater in Leusden en kreeg meer punten dan Stichting de Toekomst Zaaiers, Beter Gezond en Bartiméus. ReefSystems ontvangt 50.000 euro voor hun inzet om een nieuw pad te creëren in natuurinclusief bouwen om het herstel van ecosystemen actief te ondersteunen.

ReefSystems werd uitgeroepen tot het Goedste Doel van Nederland.
ReefSystems werd uitgeroepen tot het Goedste Doel van Nederland. © Foto Favori

door Redactie Vf

Het thema van de uitreiking van Het Goedste Doel was dit jaar ‘De kleur van je hart’. Tijdens de uitreiking spraken onder andere juryvoorzitter Prinses Laurentien van Oranje, demissionair minister Carola Schouten, acteur Peter Faber en AFAS Foundation-directeur Gerben Eversdijk.

ReefSystems

ReefSystems is een organisatie die innovatieve oplossingen biedt voor het bevorderen van biodiversiteit, zowel onder als boven water. Ze combineert onderzoek en praktische planning voor project specifieke innovaties. ReefSystems opereert wereldwijd. Het prijzengeld zal worden besteed aan een koraalrestauratieproject in Kenia, dat bijdraagt aan de basis van het mariene leven, biodiversiteit en gezondheid van de zee. Het gebied heeft geleden onder explosievisserij.

‘Het is een eer om de prijs in ontvangst te mogen nemen vanavond,’ zegt Max Dijkstra, co-founder van ReefSystems. ‘Zeker omdat we omringd zijn met allemaal mensen die ieder een steentje bijdragen aan een betere wereld. Met dit bedrag kunnen we ons werk in Kenia en op andere plekken in de wereld voortzetten en het project opschalen. Daar zijn we ontzettend dankbaar voor!’

Toekomst Zaaiers, Beter Gezond en Bartiméus

De andere genomineerden waren Stichting de Toekomst Zaaiers, Beter Gezond en Bartiméus. Stichting de Toekomst Zaaiers richt zich op duurzame voedselzekerheid en armoedebestrijding in Burundi, Beter Gezond pleit voor een gezonde leefstijl als onderdeel van de behandeling van kanker en Bartiméus zet zich in voor mensen die slechtziend of blind zijn.

Meer over AFAS Foundation Beter Gezond Gerben Eversdijk Bartiméus Fonds Max Dijkstra ReefSystems Stichting de Toekomst Zaaiers

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close