Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Vijfde Vakblad fondsenwerving van 2023 verschijnt dinsdag 24 oktober

Nieuws

17 oktober 2023

Op dinsdag 24 oktober verschijnt alweer het vijfde nummer van het Vakblad fondsenwerving van 2023. In de daaropvolgende periode zullen alle stukken uit het blad ook weer online verschijnen. Deze keer lees je onder andere over de plannen die de grootst gepeilde politieke partijen hebben met de filantropische sector, strategische personeelsplanning (SPP) om personeelsbehoeften in te vullen, interviews met professor Sara Kinsbergen en IFC-spreker Tony Myers en nog veel meer.

Cover van het Vakblad fondsenwerving, jaargang 25, nummer 5.
Cover van het Vakblad fondsenwerving, jaargang 25, nummer 5.

door Marijn Thijs

Dit kan je o.a. verwachten in het nieuwe Vakblad fondsenwerving

  • Er valt dit jaar iets te kiezen bij de Tweede Kamerverkieizingen, die op 22 november worden gehouden. Veel partijen verschijnen ten tonele met nieuwe lijsttrekkers en het politiek landschap is opgeschud door de entree van nieuwe toetreders. Maar wat wil de politiek met de filantropische sector? De Vf-redactie dook in de verkiezingsprogramma's van de tien grootste partijen in de peilingen (op 29 september: BBB, CDA, CU, D66, GL/PvdA, NSC, PvdD, PVV, SP, VVD). 
  • Sara Kinsbergen werd in juli 2023 benoemd als bijzonder hoogleraar op het gebied van de rol van burgers in duurzame ontwikkeling aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Sinds 2007 verdiept ze zich in burgerinitiatieven en ontwikkelingssamenwerking. Kinsbergen vertelt over het werk van particuliere initiatieven en hoe deze impact maken, maar ook over het onderzoek dat zij, samen met haar team, doet: 'Kleinere organisaties hebben een unieke menselijke benadering.' 
  • Onder de goede doelen die hun outbound telefonische fondsenwerving uitbesteden ziet Jeroen Hogenhout vaak twee types: de organisaties die gaan voor het beste bureau, en zij die gaan voor de beste prijs. Maar beide benaderingen zijn gecompliceerder dan het lijkt - de keuze voor een bureau is bepalend voor de relatie met de donateur. Zeven tips waar je als non-profitorganisatie op moet letten voordat je in zee gaat met een telefonisch wervingsbureau.
  • In het Belgische filantropische landschap bezet de Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving (VEF) een bescheiden maar centrale plaats. Opgericht in 1996 als ledenvereniging groeide de organisatie uit tot een actieve organisatie die zich bezighoudt met ethiek, transparantie en kwaliteitsbewaking. Voorzitter Erik Todts stelt de vereniging voor, duikt in de geschiedenis en vertelt welke plek VEF inneemt in de Belgische fondsenwervende wereld.
  • Het werven van begunstigers in het bedrijfsleven is voor veel fondsenwervende organisaties nog altijd een uitdagende klus. Jesse Oude Egberink (Van Dooren Advies, VDA) geeft de komende nummers in een inkijkje in het wervingsproces en wat hij zelf tegenkomt in zijn werk als fondsenwerver. Hij trapt af met de eerste stap: hoe vind je een potentiële partner? Daarvoor kijkt hij terug op de zoektocht van de Koninklijke Hondenscherming, die van 2018 tot 2023 met VDA samenwerkte.

--

Zoals gebruikelijk zijn de artikelen openbaar te lezen op de eerste twee dagen dat ze verschijnen. Abonnees kunnen de artikelen onbeperkt lezen.

Lid worden van het Vakblad fondsenwerving? Ontvang het papieren Vakblad zes keer per jaar in print en profiteer van de voordelen van ons lidmaatschap. Meer informatie: zie https://www.fondsenwerving.nl/lid-worden. Voor ledenservice-vragen: mail support@fondsenwerving.nl! 

Meer over Jeroen Hogenhout Telefonische fondsenwerving Vakblad fondsenwerving Goede Doelen Transparantie Verkiezingen Radboud Universiteit Particulier initiatief Tweede Kamerverkiezingen Bedrijf Maatschappelijke organisaties Sara Kinsbergen Gerald van Dijk Bedrijfswerving Erik Todts Jesse Oude Egberink SPP Strategische personeelsplanning Tony Myers Van Dooren Advies VEF Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving Verkiezingen 2023 Vf 25-5

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close