Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Ewout van Galen gestart als directeur-bestuurder Stichting De Noordzee

Personalia

17 oktober 2023

Ewout van Galen is per 16 oktober 2023 benoemd tot de nieuwe directeur-bestuurder van Stichting de Noordzee. Hij vervulde sinds 2019 de functie van Hoofd Programma’s bij de stichting en werkte daarvoor bij verschillende maatschappelijke organisaties. ‘In Ewout heeft Stichting De Noordzee een passend boegbeeld gevonden om de stem van de Noordzee te vertolken,’ schrijft de organisatie in een bericht op haar site.

Ewout van Galen, per oktober 2023 directeur-bestuurder van Stichting De Noordzee.
Ewout van Galen, per oktober 2023 directeur-bestuurder van Stichting De Noordzee. © Jurgen Jacob Lodder

door Redactie Vf

Van Galen startte zijn carrière als programmacoördinator bij Oxfam Novib en stapte daarna over naar Simavi, waar hij bijna zeven jaar werkte. Na een korte periode bij NWP (Netherlands Water Partnership) kwam hij bij Stichting De Noordzee uit. Hij speelde daar een rol in de uitvoering van het Noordzeeakkoord en in 2022 was hij al een half jaar directeur a.i. van de organisatie.

Verzwakt ecosysteem

‘Het wordt steeds drukker op de Noordzee, werkelijk álles komt er samen. Industriële activiteiten vinden plaats in een ecosysteem dat al verzwakt is door jaren van onverantwoord menselijk gebruik,’ aldus Van Galen. ‘Dit heeft op allerlei manieren negatieve impact op de natuur van de Noordzee. Er is habitatverlies voor verschillende diersoorten, de biodiversiteit neemt af, en de zee is vervuild.’

Op LinkedIn schrijft Van Galen: ‘Ik heb er enorm veel zin in om in mijn nieuwe rol als directeur-bestuurder de organisatie te leiden op weg naar een schone en gezonde Noordzee – het grootste natuurgebied van Nederland is het waard om beschermd te worden.’

Meer over Stichting De Noordzee Ewout van Galen Noordzeeakkoord

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close