Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Ontmoetingsplaatsen in Den Haag, Eindhoven en Sassenheim winnen Appeltjes van Oranje 2023

Nieuws

5 oktober 2023

Vadercentrum Adam (Den Haag), Stichting IK WIL (Eindhoven) en Ontmoetingswerkplaats De Jojo (Sassenheim) zijn in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de 21e Appeltjes van Oranje. Zij kregen op Paleis Noordeinde een bronzen beeldje uit handen van Koningin Máxima en een geldbedrag van 25.000 euro. Het Grote Appeltje ging naar De Jojo.

De winnaars van de Appeltjes van Oranje 2023 met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.
De winnaars van de Appeltjes van Oranje 2023 met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. © Oranje Fonds, Patrick van Katwijk

door Redactie Vf

Ieder jaar reikt het Oranje Fonds de Appeltjes van Oranje uit aan sociale initiatieven die ertoe doen voor mensen in de samenleving. Elk jaar heeft de uitreiking een ander thema. Dit jaar was dat 'Bruggenbouwers in de buurt'. De mensen achter de initiatieven maken het verschil door contact tussen groepen mensen die elkaar niet vanzelfspreken ontmoeten te faciliteren.

Verbinding en ontmoeting

Het Grote Appeltje ging naar Ontmoetingswerkplaats de Jojo (Repair Café Teylingen) uit Sassenheim. Mensen komen daar samen voor het Repair Café, de Weggeefwinkel, het naaiatelier of de fietsenwerkplaats. Het is een buurtinitiatief waar door de vrijwillgers, de ongedwongen sfeer en de mix van activiteiten elke dag bruggen tussen mensen worden gebouwd. 

De andere winnaars van 2023 zijn Vadercentrum Adam (Stichting Haagse Vaders) uit Den Haag en Stichting IK WIL uit Eindhoven. Bij het centrum uit de Hofstad is iedereen welkom voor een praatje of om mee te doen aan een activiteit: een plek waar bezoekers en vrijwilligers laten zien dat vriendschappen en samenwerking ook kunnen ontstaan als er geen gemeenschappelijke taal wordt gesproken.

Ik Wil wint de prijs vanwege hun inzet op talentontwikkeling. De stichting biedt een gelijkwaardige en warme plek voor mensen met uiteenlopende achtergronden en nationaliteiten. Er wordt Arabische, Nederlandse en schilderles gegeven en er is ruimte om een kop koffie te drinken.

Deze initiatieven waren genomineerd voor een Appeltje 2023:

  • Stichting Haagse Vaders (Den Haag)
  • Repair Café Teylingen (Sassenheim)
  • Stichting IK WIL (Eindhoven)
  • Thuis in West (Rotterdam)
  • Wijkcentrum de Geus (Hilversum)
  • Gehurterbij (Son)
  • Assen Bloeit (Assen)
  • Inloophuis de Bron (Zaandam)
  • Stichting TielCentrumXL (Tiel)
  • Fundashon Ser'i Otrabanda (Curaçao)
Meer over Appeltjes van Oranje Oranje Fonds Sociale projecten Koning Willem-Alexander Bruggenbouwer Ontmoeting Ontmoetingswerkplaats de Jojo Stichting IK WIL Vadercentrum Adam

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close