Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Ministerie van OCW stelt miljoenen beschikbaar voor onderhoud monumenten

Nieuws

3 oktober 2023

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) maakt vijftien miljoen vrij om de restauratie van monumenten te steunen. Van dat geld gaat tien miljoen naar dierentuin Artis om het aquarium mee te herstellen. Het overige geld gaat naar de Bovenkerk in Kampen (1,2 miljoen), de Poldertoren in Emmeloord (1,1 miljoen) en Fort Sabina in Willemstad (Noord-Brabant, 1,9 miljoen).

De Bovenkerk in Kampen.
De Bovenkerk in Kampen. © Shutterstock // Marc Venema

door Marijn Thijs

‘Het is fijn dat we het aquarium van Artis, de Bovenkerk, de Poldertoren en Fort Sabina op deze manier kunnen helpen. Het zijn bijzondere monumenten die we voor deze en volgende generaties willen behouden,’ aldus staatssecretaris van Cultuur en Media Uslu. ‘Tegelijkertijd ben ik me er zeer van bewust dat we hiermee absoluut niet alle problemen oplossen die er zijn bij dit soort grote restauraties. Samen met provincies en gemeenten gaan we kijken wat er nodig is en wat er mogelijk is.’

De Rijksoverheid heeft in 2023 eenmalig vijftien miljoen vrijgemaakt voor het herstel van beeldbepalende Nederlandse gebouwen. Gemeenten en provincies verdubbelen dat bedrag. Na deze toekenning is nog 750.000 euro over. Dat geld gaat naar de Restauratiefonds+-hypotheek, waarmee ook restauraties van grote projecten worden ondersteund.

Meer over Overheid Staatssecretaris Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Subsidies Artis Bovenkerk Emmeloord Fort Sabina Gunay Uslu Kampen Poldertoren Willemstad

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close