Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Vakdag 2023: een programma met voor ieder wat wils

Nieuws

21 september 2023

Tijdens de Vakdag in het Beatrix Theater kun je weer genieten van een vol programma met inspirerende sprekers die staan te popelen om hun kennis, ervaringen en tips met de aanwezigen te delen. Wat kun je verwachten?

Een selectie uit de 75+ sprekers die op de Vakdag fondsenwerving 2023 zullen optreden.
Een selectie uit de 75+ sprekers die op de Vakdag fondsenwerving 2023 zullen optreden.

door Marijn Thijs

Internationale sprekers 

Het is het zeker waard om de internationale sprekers op de Vakdag te bezoeken. Naast Dan Pallotta, die de dag sluit, komt de Argentijnse Agustina Oliveri speciaal over vanuit het Verenigd Koninkrijk om te vertellen over het bouwen van bewegingen voor impact. Om verandering te creëren heb je maar 3,5 procent van de mensen nodig, maar hoe mobiliseer je mensen voor activisme? En wat kan je als fondsenwerver doen?

Verder worden onze zuiderburen vertegenwoordigd door de voorzitter van Fundraisers Alliance Belgium, Isabel Penne, en door onderzoekers aan de HOGENT Ann-Sophie Bouckaert en Freek van Baelen. Isabel zal vertellen over de mid-level donor: de groep mensen die niet onder de reguliere schenkers, maar ook niet onder de major donors valt. Leer welke karaktereigenschappen en verwachtingen deze vaak duurzame donateurs hebben. Ann-Sophie en Freek presenteren de geefpersona’s die zij hebben opgesteld naar aanleiding van uitgebreid onderzoek naar het geefgedrag van de modale Vlaming. Heb jij veel Transparante Thierry’s, of juist veel Belevingszoekende Bianca’s in je donateursbestand?

Enerverende paneldiscussies 

Ook zijn er in het programma een aantal prikkelende discussiepanels opgenomen. Zo houden Lucas Meijs, René Edinga, Amy de Witte en Mirjam Huisman een enerverende discussie zijn over duurzaam vrijwilligerswerk. Wat motiveert mensen om zich in te zetten? Onder welke voorwaarden doen ze dit en waarom haken ze eventueel af? Wat zijn de ontwikkelingen en trends op het gebied van vrijwilligerswerk?

Een ander hot topic wat uitgebreid bediscussieerd wordt is donateurgericht fondsen werven. Onderzoeker naar ethiek in fondsenwerving Tine Faseur, Jordan van Bergen van Stichting Donateursbelangen en Bram Schaper van Stichting Doneer Effectief zullen, samen met de zaal, in gesprek gaan over hoe donateurs fondsenwerving beoordelen, en onderwerpen waar ieder goed doel over na moet denken, zoals privacy en transparantie.

Haal je ticket voor de Vakdag nu in huis!

Ontmoet wetenschappers en leveranciers 

De Vakdag is ook traditioneel een dag om te ontmoeten. Niet alleen collega’s die je misschien al tijden niet gezien hebt, maar ook op de gezellige leveranciersmarkt. Daarnaast is het mogelijk om in een informele en boeiende setting te speeddaten met wetenschappers en onderzoekers uit alle hoeken van het land. Gebruik de kans om waardevolle connecties te leggen met de experts, vragen te stellen en te discussiëren over actuele vraagstukken binnen het vakgebied!

Nieuw is dit jaar ook de Demospace, waar verschillende leveranciers hun producten presenteren. Doe je voordeel met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onderwerpen zoals digitale collecte, direct mail, social media en donor journeys.

Een grote variëteit aan onderwerpen

Met meer dan veertig workshops, demo’s en panels is het programma nóg groter dan voorgaande jaren. Onze tientallen sprekers snijden allerlei verschillende onderwerpen aan; er zit voor iedereen iets bij.

Wil je meer weten over diversiteit en gelijkheid? Partos-directeur Liana Hoornweg geeft op basis van haar kennis en ervaring praktische tips.

Wil je leren hoe je met de fiscale regels die er zijn, zoals de giftenaftrek en de anbi-regeling, meer fondsen kan werven? Remco Keij en Wilbert van Vliet willen tot een conclusie komen over het geefgedrag en van particulieren en het effect van fiscale maatregelen. 

Wil je kijken hoe je met je werk aanspreekt tot andere in Nederland gevestigde groepen? Dan kan je bij Malika Ouacha en Jamie Schaduw terecht, die hun ervaringen over diasporische en bi-culturele filantropie delen.

En ook impact maken staat hoog op de agenda. Zo vertelt Vf-hoofdredacteur Petra Hoogerwerf over de principes van transformeren voor impact en neemt Gülsün Gün je mee op reis langs de zes pijlers van het Supporter Experience Framework. 

Wees erbij!

Heb je nog geen ticket maar wil je er wel bij zijn? Dan is dit hét moment om je aan te melden – het congres is namelijk bijna uitverkocht. Tickethouders kunnen zich nog altijd voorinschrijven op workshops: zij hebben daar maandag bericht over gehad.

Zie de Vakdagwebsite voor alle informatie!

Meer over Vakblad fondsenwerving Vakdag Fondsenwerving Congressen Programma Vakdag 2023 Utrecht Beatrix Theater

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close