Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Sportorganisaties bundelen krachten voor grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland

Nieuws

19 september 2023

De Cruyff Foundation, Krajicek Foundation en FC STRAAT slaan de handen ineen om het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland te organiseren voor kinderen onder de vijftien. In het hele land worden de komende tijd voorrondes georganiseerd. Doel is om jongeren, die een gemiddelde schermtijd van drie tot zes uur per dag hebben, meer aan het bewegen te krijgen: van ‘Watchtime naar Playtime’.

Soufiane Touzani (FC STRAAT), Niels Meijer (Cruyff Foundation) en Gerlinde van Raalte (Krajicek Foundation).
Soufiane Touzani (FC STRAAT), Niels Meijer (Cruyff Foundation) en Gerlinde van Raalte (Krajicek Foundation).

door Redactie Vf

FC STRAAT 

FC STRAAT is een initiatief van straatvoetballer, programmamaker en YouTuber Soufiane Touzani. De content van de organisatie bereikt bijna 60.000 jongeren en motiveert hen naar buiten te gaan. Door voor hen gratis straatvoetbaltoernooien te organiseren op de Cruyff Courts en de Krajicek Playgrounds in de wijk worden jongeren geactiveerd om in beweging te komen.

De winnaars van de FC STRAAT voorrondes kwalificeren zich voor de play-offs. De winnaars krijgen een plekje in de competitie die wordt uitgezonden op het YouTube kanaal van Touzani: TouzaniTV.

‘Bijzondere samenwerking' 

‘Het is een lange weg om gedragsverandering teweeg te brengen, maar samen met de Cruyff Foundation en Krajicek Foundation wordt deze journey versneld,’ aldus Touzani. Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation, spreekt van een ‘bijzondere, duurzame samenwerking’.

Gerlinde van Raalte, directeur van de Krajicek Foundation, deelt dat de straatvoetbaltoernooien naadloos aansluiten op de missie van de non-profit. ‘Jongeren kijken enorm op tegen hun held Soufiane Touzani; hij stimuleert hen om hun voetbalskills te ontwikkelen, wij stimuleren hen dat te doen samen met hun vrienden en vriendinnen in de wijk.’

De drie sportorganisaties worden ondersteund door partners Jeugdfonds Sport & Cultuur, CSU en Action.

Meer over Cruyff Foundation Krajicek Foundation Sport Jongeren FC STRAAT Gerlinde van Raalte Niels Meijer Soufiane Touzani Straatvoetbal

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close