Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Nieuwe naam en voorzitter voor 113 Fonds Zelfmoordpreventie

Personalia

12 september 2023

Televisiemaker en presentator Patrick Lodiers is de nieuwe voorzitter van 113 Fonds Zelfmoordpreventie, voorheen Stichting Fonds Suïcidepreventie. Hij neemt het stokje over van Leo Wijnbelt – één van de oprichters van het fonds in 2011. 

Patrick Lodiers is de nieuwe voorzitter van 113 Fonds Zelfmoordpreventie.
Patrick Lodiers is de nieuwe voorzitter van 113 Fonds Zelfmoordpreventie. © 113 Fonds Zelfmoordpreventie

door Redactie Vf

Patrick Lodiers 

Lodiers is al jaren betrokken bij het onderwerp zelfdoding. Hij maakte in 2021 het tv-programma ‘Leven voor de Dood’. ‘Ik besefte wederom dat dit onderwerp veel meer aandacht verdient. We moeten meer onderzoek doen en het taboe op praten over zelfdoding moet eraf,’ aldus Lodiers. 

‘Ik was als televisiemaker al over de vloer geweest bij 113 en ben ook betrokken bij de 113-campagne gericht op mannen van middelbare leeftijd, de grootste risicogroep van zelfdoding. Als voorzitter van het 113 Fonds Zelfmoordpreventie kan ik nog meer doen en daar kijk ik enorm naar uit.’

113 Fonds Zelfmoordpreventie

Jaarlijks komen ruim 1.900 mensen om het leven door zelfdoding. Meer dan 250.000 mensen worden jaarlijks geraakt door een suïcide. Met de komst van Lodiers als voorzitter, nieuwe fondsenwerver Christel Beentjes en de vernieuwde naam wil de organisatie een proactiever beleid gaan voelen. Daarbij blijft het uitgangspunt van het fonds hetzelfde: de organisatie wil een open fonds zijn waar alle projecten voor suïcidepreventie welkom zijn. Binnenkort komt de non-profit met een nieuwe huisstijl en een nieuw logo.

Meer over 113 Zelfmoordpreventie Leo Wijnbelt Mentale gezondheid 113 Fonds Zelfmoordpreventie Patrick Lodiers Voorzitter

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close