Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Harvard-professor Erica Chenoweth opent IFC 2023

Nieuws

21 augustus 2023

De organisatie van het International Fundraising Congress (IFC) heeft de openingsspreker van de editie van 2023 bekend gemaakt: Erica Chenoweth. De Amerikaanse auteur en expert op het gebied van politiek geweld is professor aan Harvard University. Hun onderzoek naar geweldloos burgerlijk verzet heeft invloed gehad op de werkwijze van bewegingen zoals Extinction Rebellion.

Erica Chenoweth is keynotespreker tijdens IFC 2023.
Erica Chenoweth is keynotespreker tijdens IFC 2023.

door Redactie Vf

In hun keynote zal Chenoweth inzicht bieden in hun onderzoek naar de macht van het collectief – die laat zien dat burgerlijke ongehoorzaamheid niet alleen de morele keuze is, maar ook een grote kracht is in het vormen van de wereldpolitiek. Hun werk laat zien dat de kans van slagen van een geweldloos protest twee keer zo groot is als gewapende conflicten. De bewegingen die 3,5 procent van de bevolking weten te betrekken, hebben nooit gefaald om verandering te bewerkstelligen, aldus het onderzoek van Chenoweth.

Ruby Chadwick, programmadirecteur van IFC 2023, licht het aanstaande optreden van Chenoweth verder toe: ‘Ons thema voor IFC 2023 is UNITE. Het programma draait om hoe we samen kunnen – en moeten – komen in een wereld die in brand staat, waar oorlog woedt, vrouwen nog geen gelijke rechten hebben en de weinigen meer bezitten dan de velen. We weten al dat de macht van mensen echte verandering teweegbrengt, maar het werk van Erica Chenoweth bewijst het.’

Het IFC wordt gehouden van 17 tot 20 oktober in Noordwijkerhout. Delen van het programma zijn ook dit jaar online, in hybride vorm, te volgen. De early bird tickets zijn tot 16 september te verkrijgen.

Vakblad fondsenwerving is mediapartner van IFC 2023.

Meer over Congressen Extinction Rebellion Noordwijkerhout Ruby Chadwick IFC 2023 Burgerlijke ongehoorzaamheid Erica Chenoweth

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close