Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Activisten zetten pan-Afrikaans, feministisch initiatief op voor vrouwenbewegingen

Nieuws

25 juli 2023

TrustAfrica en Urgent Action Fund-Africa hebben het ‘Pan-African and Feminist Initiative for Philanthropies’ gelanceerd. De introductie werd begin juni in Addis Abeba, Ethiopië gehouden. Het initiatief zal zich richten op het verstrekken van fondsen aan feministische bewegingen in Afrika, waarmee ze op een impactvolle manier Afrikaanse vrouwen kunnen ondersteunen. Het fonds zet hoog in: doel is om een miljard dollar op te halen in de komende tien jaar.

Lancering ‘Pan-African Initiative for
Philanthropies’ in Addis Abeba.
Lancering ‘Pan-African Initiative for Philanthropies’ in Addis Abeba. © AllAfrica - Mariama Ba

door Marijn Thijs

Tijdens de lancering van het pan-Afrikaanse en feministische initiatief voor filantropie werden toespraken en debatten gehouden door deskundigen op het gebied van fondsenwerving. Ook was er ruim aandacht voor de rol van vrouwen bij het bereiken van de SGD-doelen in Afrika. Onder andere de voorzitter van de raad van bestuur van TrustAfrica en de voorzitter van het Comité van UAF-Africa waren daarna beschikbaar voor een persconferentie, waarbij het voornamelijk ging over de fondsenwervingsdoelstellingen, schrijft Afrikaanse nieuwssite AllAfrica.

Kenia 2022

De plannen voor het initiatief komen voort uit een bijeenkomst in Kenia, in juli 2022. Sindsdien heeft een groep van vijftig pan-Afrikaanse en feministische activisten zich gecommitteerd aan het verbeteren van politieke opvattingen, de praktische pan-Afrikaanse en feministische filantropie in de praktijk.

--

Dit artikel stond eerder in de rubriek 'Filantropie over de Grens' in Vakblad fondsenwerving, jaargang 25, nummer 4, dat in juli 2023 verscheen.

Meer over Afrika Vrouwen VF 25-4 Addis Abeba Ethiopië Feminisme Kenia Pan African Initiative for Philanthropies' TrustAfrica Urgent Action Fund-Africa

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close