Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Vierde Vakblad fondsenwerving van 2023 verschijnt dinsdag 25 juli

Nieuws

21 juli 2023

Op dinsdag 25 juni verschijnt het vierde nummer van het Vakblad fondsenwerving van 2023. In de daaropvolgende periode zullen alle stukken uit het blad ook weer online verschijnen. Deze keer lees je onder andere over blockchaintechnologie in het landschap van de fondsenwerving, de toekomst van direct mail, filantrokapitalisme en nog veel meer. Ook geven we een greep uit het programma van de aanstaande Vakdag fondsenwerving.

door Redactie Vf

Dit kan je o.a. verwachten in het nieuwe Vakblad fondsenwerving

  • Ook in de fondsenwervende sector kan je bijna niet meer om kunstmatige intelligentie heen. We spreken er Filipe Páscoa over; hij werkte lange tijd voor non-profitorganisaties totdat jij technologie- en fondsenwervingsconsultant werd. Volgens hem is niet meedoen geen optie en kunnen vooral kleine organisaties baat hebben bij hulp van AI. 'Je kunt AI gebruiken vooor sponsorverzoeken, om grote donateurs te identificeren of snelle subsidie-aanvragen te maken.'
  • Filantropie-wetenschappers Beth Breeze, Donna Day Lafferty en Pamala Wiepking werkten de afgelopen periode aan een bundel met artikelen over een wijde variëteit aan onderwerpen in de fondsenwervende sector: The Fundraising Reader. Wiepking, hoogleraar aan de VU Amsterdam en verbonden aan de Lilly Family School of Philanthropy in Indianapolis, vertelt over de totstandkoming en de inhoud van de Reader.
  • De Vakdag fondsenwerving is hét jaarlijkse event voor iedereen die impact wil maken via fondsenwerving, communicatie, marketing en (vrijwilligers-)management. Het thema van dit jaar is 'Outside Inside': van buiten naar binnen denken. Op de Vakdagpagina's in het nieuwe blad legt de organisatie het thema van de dag verder uit en worden de eerste tien sessies die in het Beatrix Theater te volgen zullen zijn bekend gemaakt.
  • Over de hele wereld zijn fondsenwervers actief en overal ontwikkelt de sector zich net even iets anders. Hoofdredacteur Petra Hoogerwerf hield een rondetafelgesprek met vier adviseurs van buerau HVFC International die werkzaam zijn in Singapore, het VK, de VS en Nederland. Wat zijn de opvallende trends en waar letten zij op?
  • David Heyer schrijft over het filantrokapitalisme: weldoeners van megabedrijven die zich mengen in het filantropische spectrum. Als het eerste belang van een bedrijf voornamelijk winst maken is, in hoeverre kunnen zij dan de grote problemen van de wereld aanpakken? Heyer pleit voor het behoud van de traditionele scheiding tussen de twee werkvelden.

--

Zoals gebruikelijk zijn de artikelen openbaar te lezen op de eerste dag dat ze verschijnen. Abonnees kunnen de artikelen onbeperkt lezen.

Lid worden van het Vakblad fondsenwerving? Ontvang het papieren Vakblad zes keer per jaar in print en profiteer van de voordelen van ons lidmaatschap. Meer informatie: zie https://www.fondsenwerving.nl/lid-worden. Voor ledenservice-vragen: mail support@fondsenwerving.nl! 

Meer over Vakblad fondsenwerving Vakdag Fondsenwerving Fondsenwerving Anand Giridharadas Adviesbureau Pamala Wiepking Wetenschappelijk onderzoek AI Vakdag 2023 Beatrix Theater VF 25-4 Beth Breeze David Heyer Donna Day Lafferty Filantrokapitalisme Filipe Páscoa HVFC Kunstmatige intelligentie Outside Inside The Fundraising Reader

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close