Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Sara Kinsbergen benoemd tot hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen

Nieuws

17 juli 2023

Sara Kinsbergen is begin juli benoemd tot hoogleraar op het gebied van de rol van burgers in duurzame ontwikkeling aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze doet in deze functie onderzoek naar kleinschalige, vrijwillige ontwikkelingsorganisaties in Nederland en andere landen.

door Redactie Vf

Kinsbergen is sinds het behalen van haar masterdiploma Culturele Antropologie en Ontwikkelingsstudies in 2006 aan de Radboud Universiteit verbonden. Ze behaalde er haar PhD in 2014 en was daarna actief als onderzoeker, en programmadirecteur van AMID Young Professional, een postacademisch programma. Deze leeropdracht kwam tot stand als gevolg van een samenwerking tussen het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen, de afdeling Culturele Antropologie en Ontwikkelingsstudies (CAOS) van de Nijmeegse universiteit en non-profitorganisatie Wilde Ganzen.

‘Ik geloof dat je met onderwijs en onderzoek kunt bijdragen aan een wereld die rechtvaardiger, inclusiever en groener is. Dat vereist onderzoek en onderwijs die beide vorm krijgen in voortdurende uitwisseling met maatschappelijke partners,’ aldus Kinsbergen.

Het onderzoek richt zich op het creëren van meerwaarde door krachtenbundeling van kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties. ‘De komende jaren ga ik me, samen met onderzoekers in het globale noorden en zuiden, richten op de vraag welke rol er in onze sterk veranderende wereld weggelegd ligt voor burgers in duurzame ontwikkeling.’

Meer over Vrijwilligers Universiteit Ontwikkelingssamenwerking Wilde Ganzen Radboud Universiteit Wetenschappelijk onderzoek Sara Kinsbergen

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close