Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Monument kankerslachtoffers in Dronten vernield, crowdfunding gestart

Nieuws

21 juni 2023

In het Wilhelminabos in Dronten is een gedenkplek voor slachtoffers van kanker vernield. De glaspanelen met namen van dierbaren die aan kanker zijn overleden zijn vrijwel allemaal in stukken geslagen. KWF Kankerbestrijding doet aangifte van de vernieling. Inmiddels is een crowdfundingsactie gestart voor het herstel van het monument.

De glaspanelen in het Gedenkbos in Dronten zijn vrijwel allemaal vernield.
De glaspanelen in het Gedenkbos in Dronten zijn vrijwel allemaal vernield. © KWF Kankerbestrijding (kwf.nl)

door Redactie Vf

Het Wilhelminabos is een ere-monument voor mensen die aan kanker zijn overleden. De aanleg van het bos startte in 2000. Na twintig jaar staan er op de grond ruim 25.000 zogenaamde Gedenkbomen en op een centraal punt staan glaspanelen met de namen van mensen erop. ‘Dat bos symboliseert het leven. Het groeit, biedt beschutting, sterft af en geeft daarmee leven door. Het bos biedt ook rust en ruimte voor onze herinneringen, voor vreugde, voor verdriet,’ schrijft KWF op haar site over het bos.

‘De namen van dierbaren zijn op een brute manier weggeslagen. Dat is echt vreselijk,’ reageert woordvoerster Annebel Schipper van KWF Kankerbestrijding. ‘Het is gewoon niet te bevatten dat een gedenkplaats waar nabestaanden en lotgenoten zo veel steun aan hebben, op een dergelijke manier kapot wordt gemaakt.’

Crowdfunding

Een aantal dagen later is een inzamelingsactie gestart voor de vernieling. Het initiatief komt van Nobert Dikkeboom en is in samenwerking met KWF. 'Een enorme klap voor de nabestaanden, die hier de naam van hun dierbare nog eens konden lezen. Een aandenken, een gedenkplaats,' aldus Dikkeboom op de actiepagina. 'Dit moet hersteld worden, het liefst zo snel mogelijk'. Het doelbedrag voor de crowdfundingsactie is 200.000 euro.

De politie neemt de zaak hoog op en is op zoek naar getuigen. Of het monument hersteld wordt is op dit moment nog niet bekend.

Meer over KWF Kankerbestrijding Politie Dronten Monument Vandalisme Vernieling Wilhelminabos

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close