Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Derde Vakblad fondsenwerving van 2023 verschijnt dinsdag 20 juni

Nieuws

15 juni 2023

Op dinsdag 20 juni verschijnt het derde nummer van het Vakblad fondsenwerving van 2023. In de daaropvolgende periode zullen alle stukken uit het blad ook weer online verschijnen. Deze keer lees je onder andere over de perfecte post op LinkedIn, Transparante Thierry's en Belevingszoekende Bianca's, crowdfundingsplatforms en nog veel meer.

De cover van Vakblad fondsenwerving, jaargang 25, nummer 3.
De cover van Vakblad fondsenwerving, jaargang 25, nummer 3.

door Marijn Thijs

Dit kan je o.a. verwachten in het nieuwe Vakblad fondsenwerving

  • Wanneer dr. Jane Goodall het podium betreedt in het World Forum Theater in Den Haag, geeft het publiek haar een ovationeel applaus. Overal op de wereld inspireert de fragiele Goodall mensen met haar boodschap van hoop. 'Ik ga net zo lang door als ik kan, omdat het moet,' zegt ze in haar lezing. Petra Hoogerwerf zat in het theater en sprak daarna uitgebreid met Monique Spaan, countrymanager van het Nederlandse Jane Goodall Instituut.
  • Na zeventien jaar zwaait Michael Rutgers af als directeur van Longfonds. Een kleurrijk figuur in de wereld van gezondheidsfondsen en filantropie. In een afscheidsinterview met Gea Broekema kijkt Rutgers terug op zijn carrière en wat hij tijdens zijn periode aan het hoofd van de organisatie bereikt heeft: 'Mijn motto is: 'Meer samen, minder alleen'
  • Het Research Centre for Sustainable Organizations van de Belgische hogeschool HOGENT doet onderzoek naar het geefgedrag van de modale Vlaming. Zij weten nu als geen ander wie de gevers zijn en wat ze belangrijk vinden. De resultaten verwerkten zij in geefpersona's: fictieve karakters die symbool staan voor de verschillende donateurstypes. Heeft jouw organisatie vooral Transparante Thierry's, Urgente Ulrike's of juist Wederkerige Wesley's? En wat kan je doen met die informatie?
  • Dat crowdfunding nog altijd aan populariteit wint, zal voor niemand in de fondsenwervende sector een verrassing zijn. Goede doelen en particulieren maken gretig gebruik van de vele wervingsplatforms die er zijn. Maar soms zie je door de platforms het bos niet meer. Marijn Thijs deed een deskresearch naar het basisaanbod en de voorwaarden van tien bekende, in Nederland actieve crowdfundingsplatforms.
  • Op 25 april 2023 overleed Paul van Vliet op 87-jarige leeftijd na een kort ziekbed. Hij was de eerste ambassadeur van een goed doel, wat veel navolging heeft gekregen. Dertig jaar lang zetten Van Vliet zich in als uithangbord van UNICEF Nederland. Ambassadeursmanager Linda Berkel kijkt terug op de samenwerking en vertelt wat hij heeft betekend voor de organisatie: 'Paul zag zijn ambassadeurschap als een van zijn belangrijkste activiteiten.'

--

Zoals gebruikelijk zijn de artikelen openbaar te lezen op de eerste dag dat ze verschijnen. Abonnees kunnen de artikelen onbeperkt lezen.

Lid worden van het Vakblad fondsenwerving? Ontvang het papieren Vakblad zes keer per jaar in print en profiteer van de voordelen van ons lidmaatschap. Meer informatie: zie https://www.fondsenwerving.nl/lid-worden. Voor ledenservice-vragen: mail support@fondsenwerving.nl! 

Meer over Vakblad fondsenwerving Longfonds Gezondheid Crowdfunding UNICEF Michael Rutgers Ambassadeur LinkedIn Particuliere fondsenwerving Personalisatie Paul van Vliet HOGENT Rookvrije Generatie Crowdfundingsplatforms Geefpersona's Jane Goodall Jane Goodall Instituut Monique Spaan Vf 25-3

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close