Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Amsterdam Diner 2023 in AFAS Live haalt 1,35 miljoen op voor strijd tegen hiv

Nieuws

13 juni 2023

Bij het Amsterdam Diner is afgelopen zaterdag 1,35 miljoen euro opgehaald voor hiv-bestrijding onder vrouwen en meisjes, zowel in Nederland als in het buitenland. In AFAS Live was dit jaar plek voor ruim 1.100 genodigden: politici, leden van het Koningshuis en prominenten uit de kunst- en mediawereld.

Amsterdam Diner 2023 in AFAS Live, Amsterdam.
Amsterdam Diner 2023 in AFAS Live, Amsterdam. © Nathan Reinds / van Facebook Amsterdam Dinner Foundation

door Redactie Vf

‘Niemand hoeft meer dood te gaan aan Aids, toch zien we een grote ongelijkheid in wie toegang tot medicijnen heeft en wie niet,’ zegt Brandon O’Dell, sinds 2020 directeur van de Amsterdam Dinner Foundation. ‘Waar je woont en van wie je houdt maakt hierbij een groot verschil. Het Amsterdam Diner is juist een viering van vrijheid en diversiteit, wij streven een wereld na waarin iedereen zichzelf mag zijn.’

Award voor Winnie Byanyima

Tijdens het diner werd de Amsterdam Dinner Award voor uitzonderlijk werk in de aidsbestrijding uitgereikt. Dit jaar won UNAids-directeur Winnie Byanyima uit Oeganda. Daarnaast waren er optredens van winnares van het Songfestival Loreen, balletdanseres Igone de Jongh, Karsu en Douwe Bob. Ook werd er een veiling gehouden. Een werk van kunstfotograaf Bastiaan Woudt leverde daarbij het meeste op: 22.000 euro.

Amsterdam Diner

Het Amsterdam Diner werd voor het eerst gehouden in 1992, toen in Nederland de hiv-epidemie actief was. Daarna werd het evenement vrijwel jaarlijks gehouden, behalve in 2020. Toen kon het diner niet doorgaan wegens corona, maar werd er een ontbijtbox-editie georganiseerd.

Bron: Fonk
Meer over Gezondheid Benefiet Veiling Aids HIV Gala Amsterdam Diner Amsterdam Dinner Foundation Winnie Byanyima

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close