Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Rijksmuseum ontvangt particuliere megadonatie van 12,5 miljoen

Nieuws

24 mei 2023

Het Rijksmuseum heeft deze week de grootste particuliere geldschenking in haar geschiedenis ontvangen. Een anonieme donateur geeft het Amsterdamse museum 12,5 miljoen euro voor beeldententoonstellingen in de tuin.

Het Rijksmuseum in Amsterdam.
Het Rijksmuseum in Amsterdam. © Shutterstock // 0711bilder

door Redactie Vf

‘Dit is fantastisch,’ reageert museumdirecteur Taco Dibbits. Hij zegt dat het Rijksmuseum door de donatie de komende jaren kan doorgaan met het organiseren van de tuintentoonstellingen. ‘Sterker nog, we kunnen door deze prachtige gift moderne en hedendaagse kunst van het hoogste niveau naar de museumtuinen halen en voor iedereen vrij toegankelijk houden. Zelfs als je langs het museum wandelt of fietst, op weg naar werk, krijg je een glimp van briljante kunstwerken te zien.’ 

De donateur, die wenst anoniem te blijven, schonk al sinds 2013 jaarlijks vier ton voor de tuintentoonstellingen. In het kader van de jubileumeditie besloot deze zijn gift flink te verhogen. 

De tuintentoonstelling van het Rijksmuseum kost jaarlijks ongeveer zeven ton. De afgelopen jaren prijkten stukken van gerenommeerde beeldkunstenaars in de tuin, onder andere verkregen in samenwerking met het Parijse Centre Pompidou.

Meer over Museum Rijksmuseum Amsterdam Particuliere donaties Kunst Beeldkunst Centre Pompidou Taco Dibbits

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close