Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Tiramisu Foundation, Back to Nature Foundation winnen AFAS Foundation Challenge

Nieuws

22 mei 2023

De AFAS Foundation Challenge is gewonnen door het project ‘Creatief met Clowns’ van de Tiramisu Foundation en voor de bescherming van het Masai Mara ecosysteem van Back to Nature Foundation. Dat werd op 17 mei bekend gemaakt na een pitchdag waarop zes stichtingen de kans kregen om hun droomproject te pitchen voor financiële steun door de AFAS Foundation.

'Creatief met Clowns' en de bescherming van het Masai Mara ecosysteem wonnen 17 mei financiering bij de AFAS Foundation Challenge.
'Creatief met Clowns' en de bescherming van het Masai Mara ecosysteem wonnen 17 mei financiering bij de AFAS Foundation Challenge. © AFAS Foundation

door Redactie Vf

AFAS Foundation Challenge

Op basis van de ingestuurde projecten nodigt de AFAS Foundation een aantal stichtingen uit om een korte pitch te geven. Die bijeenkomst wordt de ‘Challenge’ genoemd. Doel van de pitchdag is om verbinding te maken nog voordat de samenwerking start. De deelnemende stichtingen horen aan het einde van de dag meteen of ze het bestuur hebben overtuigd een partnership aan te gaan. 

‘Het mooiste is dat we dan een kijkje in hun hart krijgen en we de emotie zien,’ legt Gerben Eversdijk, directeur van de AFAS Foundation, uit. ‘We letten vooral op waarom dit project zo belangrijk is en hoe zij van plan zijn het aan te pakken, wat de impact is. We worden blij van hoe de stichtingen de wereld een stukje mooier maken. Daarnaast zien we ook dat stichtingen elkaar onderling inspireren. Precies dat is waarom we deze Challenge organiseren.’ 

Creatief met Clowns en Masai Mara Ecosysteem

Na de pitchdag van 17 mei dwong het project ‘Creatief met Clowns’ van de Tiramisu Foundation met financiële ondersteuning af. Een project gericht op mensen met dementie en hun familie, mantelzorgers en andere naasten, waarbij ouderen op een ludieke en creatieve manier een nieuw ‘kostuum’ voor de clowns ontwerpen. Als afsluiting is er een feestelijke avond. Het proces laat ouderen gevoelens uiten en prikkelt de verbeelding, wat tot voldoening en groter zelfvertrouwen leidt.

Presentatie Tiramisu Foundation

Ook het project voor het behoud van het Masai Mara ecosysteem van Back to Nature Foundation verzekerde zich van financiële steun. Zij creëren waterpunten voor de gemeenschappen en wilde dieren in de Loita Hills in Kenia, om de trekroutes van dieren te vergroten en de toegang tot natuurlijke hulpbronnen te herstellen.

Presentatie Back to Nature Foundation

Twee stichtingen die nu niet in aanmerking kwamen voor ondersteuning mogen binnenkort terugkomen voor een herkansing, aldus de Challenge-organisatie.

Meer over Projecten Dementie Vermogensfondsen AFAS Foundation AFAS Foundation Challenge Back to Nature Foundation Masai Mara ecosysteem Tiramisu Foundation

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close