Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Vluchtelingen mogen cultuur proeven door samenwerking ‘Welkom in het Museum’

Nieuws

9 mei 2023

VluchtelingenWerk Nederland, de VriendenLoterij en Prins Bernhard Cultuurfonds stelt onder de noemer ‘Welkom in het Museum’ 200.000 museumtickets beschikbaar voor mensen met een vluchtachtergrond. Ruim 135 musea openen hun deuren voor de vluchtelingen en vrijwilligers die hen begeleiden als laagdrempelige kennismaking met de Nederlandse kunst en cultuur.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock // Ysbrand Cosijn

door Redactie Vf

‘Met veel genoegen slaan wij de handen ineen met de Nederlandse musea,’ zegt Frank Candel, bestuursvoorzitter van VluchtelingenWerk Nederland. ‘Iedereen is op zoek naar positieve inspiratie in zijn of haar leven. Dat geldt zeker ook voor vluchtelingen. Kunst kent geen grenzen, kunst is vrijheid en zou voor iedereen vrij toegankelijk moeten zijn. Met onze vrijwilligers ondersteunen wij vluchtelingen in het vinden van hun weg in Nederland. Het is geweldig dat we samen nu ook de musea voor hen toegankelijk kunnen maken.’ 

De eerste 60.000 entreebewijzen zijn inmiddels verspreid over de vrijwilligerslocaties van VluchtelingenWerk Nederland. Deelnemende musea zijn in het hele land te vinden.

Meer over Museum Vluchtelingen VriendenLoterij Prins Bernhard Cultuurfonds VluchtelingenWerk Integratie Welkom in het Musem

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close