Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

UNICEF-ambassadeur Paul van Vliet (87) overleden

Nieuws

26 april 2023

Cabaretier en schrijver Paul van Vliet is dinsdag op 87-jarige leeftijd na een kort ziekbed overleden. Hij was ruim dertig jaar ambassadeur van UNICEF en was daarmee mede de grondlegger voor het ambassadeurschap van goede doelen in Nederland. 'Door zijn onvermoeibare inzet voor kinderen maakte hij steeds de wereld een beetje mooier; we zullen hem ontzettend missen,’ aldus Suzanne Laszlo, directeur UNICEF Nederland.

Paul van Vliet overleed op 25 april 2023. (still uit video UNICEF)
Paul van Vliet overleed op 25 april 2023. (still uit video UNICEF) © UNICEF

door Redactie Vf

Van Vliet werd in 1992 door actrice Audrey Hepburn gevraagd om ambassadeur te worden voor UNICEF. ‘Onderwijs is zo belangrijk voor mij omdat het de sleutel is voor ieder kind tot een betere toekomst en schuift de basis onder een weerbaar leven,’ zei Van Vliet in een gesprek met UNICEF vorig jaar. 

Samen met UNICEF richtte Van Vliet in 2018 ook het Paul van Vliet Fonds op. Met zijn fonds bracht hij betrokken en bevlogen mensen samen die gezamenlijk een verschil wilden maken in het leven van kinderen, met daarbij onderwijs centraal.

Petra Hoogerwerf, hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving: ‘Paul van Vliet heeft een enorm belangrijke bijdrage geleverd aan de filantropische sector. Hij werd met zijn ambassadeurschap een voorbeeld voor vele andere bekende Nederlanders om zich in te zetten voor goede doelen. Een groot cabaretier en integer man is overleden.’

Lees hier het in memoriam door UNICEF.

Meer over UNICEF Paul van Vliet

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close