Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Filantrope MacKenzie Scott geeft miljoen dollar aan 250 Amerikaanse organisaties

Nieuws

25 april 2023

MacKenzie Scott is misschien wel de meest prominente weldoener van de afgelopen jaren. Sinds 2019, toen zij aangaf het merendeel van haar vermogen te willen schenken, heeft ze meer dan veertien miljard dollar aan ongeoormerkt geld gedoneerd aan in totaal 1.600 non-profitorganisaties. Daar komen er nu nog 250 bij: Scott zoekt met een ‘open call’ naar gemeenschapsgerichte goede doelen die ze elk met één miljoen dollar kan ondersteunen.

MacKenzie Scott.
MacKenzie Scott. © Shutterstock // vasilis asvestas

door Redactie Vf

Yield Giving

Scott is van plan om de 250 miljoen dollar weg te geven via haar geefstichting Yield Giving. Organisaties die de afgelopen vijf jaar operationele budgetten tussen de één en vijf miljoen dollar hebben gehad kunnen zich aanmelden bij de Yield Giving. Het is voor het eerst dat non-profitorganisaties de filantrope rechtstreeks kunnen benaderen voor mogelijke financiering. Voorheen namen Scott en haar team zelf het voortouw in het benaderen van organisaties.

‘De teams in de frontlinie die met uitdagingen op gemeenschappelijk niveau bezig zijn, hebben inzichten die niemand anders kunnen bieden,’ verklaart Scott.

Lever for Change

Om het proces in goede banen te leiden werken Scott en Yield Giving samen met Lever for Change, een organisatie die donateurs met probleemoplossers verbindt om effectieve en gedurfde oplossingen te vinden en sociale verandering te versnellen. ‘Deze open call is bedoeld om gemeenschappen in de Verenigde Staten die vaak over het hoofd worden gezien, te versterken,’ zegt Lever for Change-directeur Cecilia Conrad. ‘We zoeken organisaties die een betekenisvol verschil kunnen maken in het leven van mensen.’

Uit de eerste ronde aanvragen, die voor 12 juni wordt voltooid, komen uiteindelijk duizend finalisten. De 250 winnaars worden begin 2024 bekend gemaakt.

--

Dit artikel stond eerder in de rubriek 'Filantropie over de Grens' in Vakblad fondsenwerving, jaargang 25, nummer 2, dat in april 2023 verscheen.

Meer over Filantropie Ongeoormerkt geven Filantropie over de Grens Vf 25-2 Lever for Change MacKenzie Scott Yield Giving

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close