Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Tweede Vakblad fondsenwerving van 2023 verschijnt dinsdag 25 april

Nieuws

18 april 2023

Op dinsdag 25 april verschijnt het tweede nummer van het Vakblad fondsenwerving van 2023. In de daaropvolgende periode zullen alle stukken uit het blad ook weer online verschijnen. De eerste dagen dat de artikelen live staan, zijn deze openbaar te lezen. Deze keer lees je onder andere over de acties van milieuorganisaties in hun strijd voor het klimaat, hoe Alzheimer Nederland uitgroeide tot één van ’s lands grootste gezondheidsfondsen, hoe je impact maakt met je jaarverslag en nog veel meer.

door Marijn Thijs

Dit kan je o.a. verwachten in het nieuwe Vakblad fondsenwerving

  • Bitcoin, Ether, USDC; allemaal bekende cryptomunten. Maar worden ze ook aan goede doelen geschonken? De gemiddelde gift via crypto ligt op dit moment bijna 31 keer hoger dan de gemiddelde online gift. Reden genoeg om als goed doel deze mogelijkheid van schenken op te nemen, toch? Of wegen de voordelen niet op tegen de bezwaren? Crypto-experts Bert Slagter (auteur ‘Ons geld is stuk’), Jeroen van Hove (consultant), Luc Hijdra en Robby Muilman (Charitablez) vertellen óf en hoe je met cryptodoneren begint.
  • Hoe kan je als fondsenwerver onderscheidend zijn en leren meer out of the box te handelen? Gastauteur Wessel Berkman schetst de verschillende sales-levels en pleit voor meer sales op Level 3: als organisatie een structureel onderdeel zijn van de ambities en dromen van de klant. Maar wat is daarvoor nodig?
  • Veronica van Amerongen promoveerde in de muziekwetenschap op vrouwelijke muziekmecenassen in de Republiek der Nederlanden. Hoewel vrouwen in die tijd minder rechten hadden dan mannen, hadden vrouwen uit hogere kringen via hun mecenaat een substantieel aandeel in het muziekleven in de Republiek. ‘Vrouwen zijn ondanks hun handigheid, aanpassingsvermogen en intelligentie constant onderschat, eerst in hun tijd, vervolgens door de historici.’
  • In januari en maart demonstreerde Extinction Rebellion op de A12 tegen fossiele subsidies. Om gezien en gehoord te (blijven) worden, kiezen steeds meer mensen voor burgerlijke ongehoorzaamheid. Wat betekent dat voor de non-profits die zich richten op klimaat en milieu? Petra Hoogerwerf en Marijn Thijs spreken Greenpeace, Natuur & Milieu en Extinction Rebellion over het samenspel van activisme en lobby: ‘Je hebt elkaar heel erg nodig, zowel voor als achter de schermen.’
  • Het is weer jaarverslagenseizoen! In alle kantoortuinen buigen communicatiemedewerkers en fondsenwervers zich over de vraag hoe ze in hun jaarverslag dit jaar het best kunnen laten zien welke impact er is gemaakt. Altijd weer een hele klus en niet de makkelijkste. Want hoe combineer je de verplichte onderdelen van een jaarverslag met impactvolle inhoud? Gastauteur Jacoline Plomp benoemt de belangrijke bouwstenen voor een impactvol jaarverslag, Tatiana van Lier (Stichting DOEN) vertelt over hun werkwijze.

--

Lid worden van het Vakblad fondsenwerving? Ontvang het papieren Vakblad zes keer per jaar in print en profiteer van de voordelen van ons lidmaatschap. Meer informatie: zie https://www.fondsenwerving.nl/lid-worden. Voor ledenservice-vragen: mail support@fondsenwerving.nl! 

Meer over Jaarverslag sales Vakblad fondsenwerving Alzheimer Nederland Klimaat Mecenaat Greenpeace Bitcoin Cryptocurrency Natuur & Milieu Lobby Stichting DOEN Extinction Rebellion Jacoline Plomp Activisme Bert Slagter Jeroen van Hove Level 3 Sales Luc Hijdra Republiek der Nederlanden Robby Muilman Tatiana van Lier Veronica van Amerongen Vf 25-2 Wessel Berkman

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close