Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Eindstand Giro555 voor Oekraïne: bijna 185 miljoen euro

Nieuws

18 april 2023

De Giro555-actie voor Oekraïne is begin april afgesloten met een totaalopbrengst van bijna 184,5 miljoen euro. Het was de langstlopende actie van de samenwerkende hulporganisaties en de op één-na-meest succesvolle actie ooit.

Eindstand Actie Oekraïne van Giro555
Eindstand Actie Oekraïne van Giro555 © Giro555

door Redactie Vf

‘Een onvoorstelbaar mooie prestatie waar heel Nederland aan bijgedragen heeft,’ aldus Kees Zevenbergen, directeur van Cordaid en actievoorzitter van de inzameling voor het door oorlog getroffen Oekraïne. ‘Daar zijn we enorm dankbaar voor!’

Met het ingezamelde geld werd en wordt noodzakelijke humanitaire hulp geleverd door de samenwerkende hulporganisaties, niet alleen in Oekraïne zelf, maar ook in bijvoorbeeld buurlanden Polen en Moldavië. In Oekraïne zelf bestaat de hulp voornamelijk uit het verzorgen van voedsel- en watervoorzieningen, medicijnen, traumazorg, noodpakketten en medische- en psychosociale hulp.

Daarnaast deelden de hulporganisaties veel contant geld uit, vertelt Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling. ‘Cash hulpverlening stimuleert lokale inkoop en daarmee de economie ter plekke. Bovendien weten mensen zelf het beste waar ze hulp voor nodig hebben. Daarom zetten veel met Giro555 gesteunde hulporganisaties in op hulpverlening in de vorm van contact geld.’

Vrijwel alle organisaties die verenigd zijn in Giro555 zetten hun hulp door in Oekraïne. Het gironummer is op dit moment nog steeds open, voor de actie ‘Help Slachtoffers Aardbeving’ naar aanleiding van de ramp in Turkije en Syrië.

Bron: Giro555
Meer over Cordaid Noodhulp Giro555 Stichting Vluchteling Kees Zevenbergen Tineke Ceelen Oekraïne

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close