Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Belastingdienst opent online ANBI Loket

Nieuws

6 april 2023

De Belastingdienst heeft een online loket geopend waar ANBI-aanvragers informatie kunnen inwinnen. Het loket is bedoeld voor kleine en middelgrote aanvragers van een ANBI-status die behoefte hebben aan praktische uitleg over het opzetten van een organisatie voor het algemeen nut en de eisen die daaraan worden gesteld. Bezoekers van de website kunnen via het loket contact opnemen met deskundigen.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock // REDPIXEL.PL

door Redactie Vf

Met de informatie op de website van het ANBI Loket worden mensen die geïnteresseerd zijn in het oprichten van een ANBI stap voor stap meegenomen in het aanvraagproces. Door de stappen te doorlopen, komen zij erachter of zij aan de eisen kunnen voldoen en dus of de aanvraag succesvol zal zijn. Het loket is niet primair bedoeld voor de professionele adviseur(s) van grote ANBI’s of voor het indienen van vooroverleg.

In Nederland zijn op dit moment ongeveer 45.000 ANBI’s ingeschreven. Daar zitten naast de traditionele goede doelen, culturele instellingen, verenigingen en stichtingen ook woningcorporaties en gemeentes bij.

Meer over ANBI-Regelingen ANBI Belastingdienst ANBI Loket Registratie

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close