Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Stichting Matchis lanceert Matchis Fonds Stamceldonatie

Nieuws

28 maart 2023

Om de groei van Matchis te waarborgen heeft de stichting een nieuw fonds opgericht: Matchis Fonds Stamceldonatie. Het fonds is een aparte stichting naast Stichting Matchis en richt zich uitsluitend op de werving van geld voor de verdere groei van het aantal donoren in Nederland.

door Redactie Vf

Thijs Slegers

Stichting Matchis heeft recent veel nieuwe donoren mogen verwelkomen, mede door de oproep van PSV-perschef Thijs Slegers, die op maandag 27 maart overleed aan acute leukemie. Bij het bericht wat hij medio februari plaatste waarin hij vertelde niet meer beter te worden, riep hij op om bloed- of stamceldonor te worden. Aan die oproep werd ruim gehoor gegeven: er meldden zich ruim tienduizend mensen aan.

Stijgende prijzen

Tegelijkertijd stijgen de kosten voor werving, registratie en typering van een nieuwe donor, met de verwachting dat die prijs de komende tijd nog verder zal stijgen. De overheid en zorgverzekeraars dragen bij aan het werk van Stichting Matchis, maar de kosten voor de voorlichting en werving van nieuwe donoren moet Matchis zelf opbrengen. ‘Willen we behoud en groei van het donorbestand doorzetten en daarmee meer patiënten aan een donor helpen, dan zullen we extra gelden moeten werven. Dit nieuwe initiatief is dan ook van groot belang voor de toekomst van de stamceldonatie in Nederland en daarmee van levensbelang voor mensen met een bloedziekte,’ aldus Jaap Dijkman, directeur van Matchis.

‘Donorbestand moet groeien’

Matchis Fonds Stamceldonatie wordt voorgezeten door Mechteld van den Beld. Zij kent het belang van stamceldonatie omdat zij enkele jaren geleden zelf stamcellen ontving van een donor. ‘Willen we ook in de toekomst meer patiënten kunnen helpen dan is een verdere groei van het donorbestand noodzakelijk en dus geld voor de werving. Naast campagnes zullen we een groep ambassadeurs inzetten om het belang van stamceldonatie en de noodzakelijke financiering daarvan uit te dragen.’

Het fonds streeft om op termijn jaarlijks een miljoen euro via fondsenwerving te verkrijgen om daarmee wervingsactiviteiten te kunnen uitvoeren.

Meer over Gezondheid Fondsenwerving Stamceldonatie Stichting Matchis Thijs Slegers Matchis Fonds Stamceldonatie

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close