Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Triodos Bank trekt 67 miljoen uit voor ondersteuning sociale ondernemingen

Nieuws

21 maart 2023

Door een partnerschap met het European Investment Fund (EIF) van de Europese Unie kan Triodos bank 67 miljoen aan leningen verstrekken aan sociale ondernemingen in Nederland, België, Spanje en Duitsland. De samenwerking stelt sociale ondernemingen die een positieve maatschappelijke impact nastreven, maar moeilijker toegang hebben tot normale bankfinanciering, in staat om hun plannen uit te werken.

door Redactie Vf

Het partnerschap maakt dat Triodos Bank financiering kan verstrekken aan organisaties in een breed scala van sectoren. De bank zelf noemt sociale bijstand en zorg, initiatieven om kansarme werknemers toegang te geven tot de arbeidsmarkt, sociale huisvesting, bevordering van kunst en cultuur en de productie van gezond voedsel als onderwerpen. De sociale ondernemers kunnen profiteren van leningen tegen een lagere rente en met lagere onderpandvereisten.

Het is niet de eerste keer dat Triodos Bank en het EIF de handen ineenslaan. ‘En terecht’, zegt EIF-directeur Marjut Falkstedt. ‘Sociale ondernemingen spelen een zeer belangrijke rol in onze samenlevingen die vaak over het hoofd wordt gezien. Ze helpen onze economieën open en eerlijk te maken voor iedereen. Ik ben blij dat we Triodos kunnen blijven steunen zodat sociale organisaties kunnen blijven groeien.’

Ook Jacco Minnaar, Chief Commercial Officer bij Triodos Bank, is verheugd met het partnerschap. Volgens hem is het financieren van sociaal ondernemerschap de core business van de bank. ‘Met de steun van het EIF kunnen we nu meer ondernemers in staat stellen waarde toe te voegen aan de samenleving en de noodzakelijke transities naar een florerendere wereld te versnellen.’

--

Dit artikel stond eerder in de rubriek 'Filantropie over de Grens' in Vakblad fondsenwerving, jaargang 25, nummer 1, dat in februari 2023 verscheen.

Meer over Banken Sociaal Ondernemen EU Financiering Triodos Filantropie over de Grens Vf 25-1 European Investment Fund Europese Unie Jacco Minnaar Marjut Falkstedt

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close