Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

1,5 miljoen euro extra voor patiëntenorganisatie PostCovid NL van Longfonds

Nieuws

21 maart 2023

Hoewel de coronapandemie officieel voorbij is, kampen naar schatting honderdduizenden Nederlanders nog met aanhoudende klachten als gevolg van een besmetting. Om hen bij te staan doneert de Postcode Loterij 1,5 miljoen euro aan patiëntenorganisatie PostCovid NL van Longfonds.

Directeur Longfonds Michael Rutgers met de cheque van de Postcode Loterij voor PostCovid NL.
Directeur Longfonds Michael Rutgers met de cheque van de Postcode Loterij voor PostCovid NL. © PostCovid NL

door Redactie Vf

PostCovid NL is in het leven geroepen om de belangen van Long Covid-patiënten (mensen die na besmetting nog last houden van bijvoorbeeld ademhalingsproblemen, vermoeidheid en verlies van reuk en smaak) te behartigen, betrouwbare voorlichting te geven, belangrijke thema’s op de politieke agenda te agenderen en lotgenotencontact te voorzien. Ook is op het platform de Ziektelastmeter te vinden, waarmee patiënten meer zicht kunnen krijgen op hun klachtenpatroon. Voor de organisatie werkt Longfonds samen met verschillende partners.

'Een baken'

Volgens Longfonds-directeur Michael Rutgers is de extra donatie van groot belang voor het platform. ‘Hiermee kunnen we de groeiende groep mensen die zich bij ons melden nóg beter ondersteunen. Er is weinig erkenning voor de ziekte en dat veroorzaakt veel leed.’ Voor ‘long covid’ is nog geen duidelijke behandeling en ook over de oorzaken is niet veel bekend. ‘Mensen die eerst heel actief waren, zitten nu ongewild thuis,’ vervolgt Rutgers. ‘PostCovid NL is voor hun een baken.’

'Tussen wal en schip'

Managing director Jonne Arnoldussen van de Postcode Loterij over de donatie: ‘De coronapandemie heeft een compleet nieuwe groep patiënten gecreëerd, die tussen wal en schip dreigen te vallen en onze steun hard nodig hebben. Wij zijn dan ook blij dat we dankzij onze deelnemers een bijdrage kunnen leveren aan het nuttige werk van PostCovid NL.’

Meer over Longfonds Gezondheid PostcodeLoterij Michael Rutgers Coronavirus Pandemie Jonne Arnoldussen PostCovid NL

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close