Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Oscar-winnaar ‘Everything Everywhere All at Once’ haalt half miljoen op met veiling decorstukken

Nieuws

13 maart 2023

Een veiling van decorstukken en kostuums van de Oscarwinnende film ‘Everything Everywhere All at Once’ heeft ruim een half miljoen dollar opgehaald voor drie goede doelen. Onder de geveilde items bevonden zich toonaangevende elementen uit de sciencefiction-comedyfilm, waaronder een wasbeerpop, een handschoen met hotdogvingers en een volledig Elvis-pak.

Wasbeerpop Raccacoonie in de film Everything Everywhere All at Once.
Wasbeerpop Raccacoonie in de film Everything Everywhere All at Once. © Everything Everywhere All at Once (via YouTube, still)

door Redactie Vf

In de bekroonde film worstelt een Chinees-Amerikaanse wasserette-eigenaresse om haar belastingen te betalen. Vervolgens komt zij, samen met haar familie en de belastingadviseur, in allerlei absurdistische parallelle universums terecht. De film won dit jaar zeven Oscars, waaronder voor beste film, beste vrouwelijke hoofdrol en beste regisseur. 

Filmstudio A24 veilde 43 objecten en kostuums uit de film voor een totaalbedrag van 555.725 dollar. Het meest werd betaald voor wasbeerpop ‘Raccacoonie’ (afgeleid van Pixar-klassieker Ratatouille). De pop leverde 90.000 dollar op.

De opbrengst van de veiling gaat naar drie organisaties: het Asian Mental Health Project, wat zich richt op het beschikbaar maken van mentale gezondheidszorg in Aziatisch-Amerikaanse gemeenschap, het Transgender Law Center voor de rechten van transgenders en het Laundry Workers Center, dat zich inzet om de arbeidsvoorwaarden in de wasserette-, warenhuis- en voedselindustrie te verbeteren.

Meer over Veiling Film A24 Everything Everywhere All at Once Oscars Raccacoonie

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close