Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Diabetesgroepen richten gezamenlijk kennisplatform op

Nieuws

7 maart 2023

De Bas van de Goor Foundation, het Diabetes Fonds, Diabetesvereniging Nederland, Stichting DON en Stichting JDRF Nederland hebben gezamenlijk een online kennisplatform gelanceerd. Op de website diabetes.nl werken de organisaties samen om informatie over diabetes te verstrekken, ervaringen te delen en activiteiten aan te kondigen. Het platform zal na een testfase officieel gelanceerd worden.

door Redactie Vf

Omdat diabetes zich per patiënt anders kan uiten, is informatie die zij online weten te vinden soms niet relevant voor hun situatie, onvolledig of zelfs tegenstrijdig. Daar willen de vijf non-profits met diabetes.nl een oplossing voor bieden door een uitgebreide bibliotheek met betrouwbare en actuele informatie over diabetes samen te stellen. Zij richten zich daarbij op mensen in verschillende fasen van de aandoening en met verschillende typen diabetes. De informatie moet ook zorgprofessionals en naasten van diabetespatiënten gaan helpen. Zo zal er ook aandacht zijn voor het dagelijks leven met diabetes en actueel wetenschappelijk onderzoek.

Naast de kennisbank komt er ook een online Trefpunt, waar men in contact kan komen met patiënten en experts, en een evenementenpagina met onder andere trainingen en opleidingen.

Het platform wordt op dit moment gevuld en getest. Geïnteresseerden kunnen daarmee helpen door zich aan te melden voor het testpanel.

Meer over Bas van de Goor Foundation Gezondheid Kennisplatform Samenwerking Online Diabetes Diabetes Fonds Diabetesvereniging Nederland JDRF Nederland Stichting DON

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close