Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Marieke van Schaik zwaait 1 september af als directeur Rode Kruis

Personalia

31 januari 2023

Algemeen directeur van het Rode Kruis, Marieke van Schaik, heeft aangekondigd dat ze per 1 september zal vertrekken bij de hulporganisatie. Van Schaik geeft sinds 2018 leiding aan het Rode Kruis en vindt het een mooi moment om het stokje over te geven. ‘Het zijn vijf indrukwekkende en zeer intensieve jaren geweest.’

Marieke van Schaik, tot 1 september 2023 algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis.
Marieke van Schaik, tot 1 september 2023 algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis. © FERRY KNIJN MEDIA 2017

door Redactie Vf

Tijdens haar termijn als Rode Kruis-directeur moest de hulporganisatie op verschillende plekken, ook in Nederland, op grote schaal in actie komen. De crisishulp rondom de coronapandemie was de grootste hulpverlengingsactie in Nederland en op de Caribische eilanden sinds de Watersnoodramp van 1953. Na de pandemie verschoof de aandacht van naar het ondersteunen van evacués uit Afghanistan, de opvang van Oekraïense vluchtelingen en bijvoorbeeld bij de droogte in de Hoorn van Afrika. ‘De innovatie binnen de internationale hulpverlening van het Nederlandse Rode Kruis op het gebied van water, data, digitalisering en klimaatverandering is een enorme kracht,’ aldus Van Schaik.

'Andere richting'

‘Ik ben en blijf ontzettend trots op wat we de afgelopen jaren hebben neergezet en ik vond het een voorrecht om te werken met al onze betrokken medewerkers en vrijwilligers in Nederland, op de Caribische eilanden en internationaal. De stap ik nu maak, is een persoonlijke; het is tijd om mijn leven een andere richting te geven.’ 

Het bestuur van het Nederlandse Rode Kruis bedankt Van Schaik voor de bijdrage die zij de afgelopen jaren heeft geleverd. Voorzitter van het verenigingsbestuur Heleen Kersten: ‘Wij respecteren het besluit van Marieke om na deze intensieve jaren een nieuwe richting in te slaan. De tijdige aankondiging zorgt voor de mogelijkheid van een zorgvuldige vervanging en overdracht van taken en verantwoordelijkheden.’ 

Opvolging

De komende maanden zal het Rode Kruis een nieuwe algemeen directeur werven. Van Schaik werkt de komende maanden aan haar overdracht.

Meer over Nederlandse Rode Kruis Rode Kruis Hulpverlening Marieke van Schaik

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close