Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Stichting ParkinsonFonds viert 25-jarig jubileum

Nieuws

26 januari 2023

Deze week bestaat Stichting ParkinsonFonds 25 jaar. De organisatie is de enige die al sinds de oprichting aan onderzoek naar de oorzaak van de ziekte. De ziekte van parkinson is de snelst groeiende hersenziekte ter wereld en is nog ongeneeslijk, chronisch en progressief. Ongeveer 65.000 Nederlanders leven met de ziekte en steeds vaker worden jonge mensen getroffen.

door Redactie Vf

De stichting subsidieerde sinds haar oprichting in januari 1998 voor 25 miljoen euro aan honderd medisch-wetenschappelijke onderzoeken. Door dergelijke onderzoeken zijn er verschillende doorbraken en betere behandelingen gerealiseerd. De technologische ontwikkelingen bieden steeds meer mogelijkheden. Onderzoekers krijgen hierdoor sneller waardevolle kennis tot hun beschikking. 

Directeur Ineke Zaal: ‘Dat geeft hoop op het vinden van een geneesmiddel van parkinson. Zolang parkinson nog niet kan worden gestopt of voorkomen, blijft het ParkinsonFonds zich inzetten om de beste fundamentele studies te financieren. Alleen dankzij onze donateurs kunnen we deze belangrijke studies realiseren. Alleen als we de oorzaak weten, kunnen we de ziekte in de toekomst voorkomen.’

Meer over Jubileum Gezondheid Ineke Zaal Parkinson Stichting ParkinsonFonds

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close