Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Helft Britse non-profits bang om te vallen door kostencrisis in het Verenigd Koninkrijk

Nieuws

22 december 2022

Uit een onderzoek van de Charities Aid Foundation onder zevenhonderd Britse non-profits blijkt dat meer dan de helft van hen zich grote zorgen maakt over hun toekomstbestendigheid als gevolg van de kostencrisis. Die is in het Verenigd Koninkrijk erg ontwrichtend. In april gaven nog ruim één op de drie ngo’s aan dat ze zich zorgen maakten.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock // Microgen

door Redactie Vf

Non-profits vertellen de onderzoekers dat ze het steeds lastiger gaan vinden om om te gaan met de groeiende vraag om hulp, terwijl zij zelf ook de gevolgen van de kostencrisis voelen. Bij veel organisaties lopen de inkomsten terug en stijgen de vaste lasten. Die combinatie leidt ertoe dat bijna een kwart van de zevenhonderd gevraagde non-profits al in hun dienstenpakket heeft moeten snijden.

Daarnaast geeft 51 procent van de liefdadigheidsinstellingen aan reserves aan te moeten spreken om de basiskosten te dekken. Dat was een jaar geleden nog veertig procent.

Drievoudige dreiging 

‘Charities hebben bijna geen opties meer. Ze worden gedwongen om op hun reserves te vertrouwen en te bezuinigen op de diensten die ze leveren. Dit onderzoek bewijst hoe de sector reageert op de drievoudige dreiging van een stijgende vraag, dalende donaties en stijgende kosten,’ zegt Neil Haslop, directeur van de Charities Aid Foundation in reactie op het onderzoek.

Haslop vervolgt: ‘Non-profits vormen de kern van onze gemeenschappen en dragen het gewicht van de gevolgen van de kostencrisis. De regering moet de cruciale rol erkennen die liefdadigheidsinstellingen spelen bij de zorg voor de meest kwetsbare mensen uit de samenleving. Om te beginnen zouden deze organisaties als eerste in de rij moeten staan om vanaf april extra steun te krijgen voor de energiefactuur.’ 

Kostencrisis-hub

Charities Aid Foundation heeft in reactie op de onderzoeksresultaten een kostencrisis-hub geopend waar non-profits en donateurs informatie kunnen vinden om ze door de uitdagende tijd te loodsen.

Bron: EFA
Meer over Verenigd Koninkrijk Goede Doelen Energiecrisis Charities Aid Foundation Kostencrisis Leefkosten Neil Haslop

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close