Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Goede Doelen Nederland past per 1 december 2022 governance structuur aan

Nieuws

1 december 2022

Goede Doelen Nederland heeft haar bestuursmodel aangepast: per 1 december heeft de brancheorganisatie een Raad van Toezicht (RvT) ingesteld. De wijziging werd gemaakt als gevolg van de groei en professionalisering van de organisatie en het meer en meer op afstand opereren van het huidige bestuur, aldus Goede Doelen Nederland. Tijdens de algemene ledenvergadering van 24 november trad het voltallige bestuur af en werden de RvT-leden en de directeur-bestuurder door de leden benoemd.

De Raad van Toezicht van Goede Doelen Nederland (GDN), per 1 december 2022.
De Raad van Toezicht van Goede Doelen Nederland (GDN), per 1 december 2022.

door Redactie Vf

Het is de eerste keer sinds de oprichting van Goede Doelen Nederland in 1994 dat er een wijziging wordt aangebracht aan de governance structuur. Het verandertraject liep al geruime tijd. Eind 2021 werd het traject gestart om de overstap van een bestuursmodel naar een RvT-model ingezet en in juli van dit jaar werd het profiel voor de RvT goedgekeurd door de leden. Daarna kon de invulling van de posities worden verzorgd. 

In de Raad van Toezicht zijn ten minste twee leden belast of belast geweest met de algemene leiding als directeur of directeur/bestuurder bij een lid van de vereniging. Naast de voorzitter zijn ten minste twee andere leden van de RvT onafhankelijk en niet werkzaam bij een (lid-)organisatie in de goededoelensector.

Directeur-bestuurder en RvT-leden 

De algemene ledenvergadering heeft de huidige directeur van Goede Doelen Nederland, Margreet Plug, benoemd als directeur-bestuurder. Jan van Berkel zit de RvT voor. De overige leden van het toezichtsorgaan zijn Tom Oostrom (huidige directeur Nierstichting), Corina Gielbert (huidige directeur Nationaal Ouderenfonds), Tatiana Chopova Oerlemans en Peter Arensman.

Meer over Brancheverenigingen Goede Doelen Nederland Margreet Plug Jan van Berkel Corina Gielbert Governance Peter Arensman Tatiana Chopova Oerlemans Tom Oostrom

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close