Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Oranje Fonds en NN lanceren fonds Samen Sterker tegen Armoede

Nieuws

22 november 2022

Het Oranje Fonds gaat zich met een nieuw fonds in samenwerking met Nationale Nederlanden inzetten om effectieve samenwerking in het Nederlandse armoede- en schuldenlandschap te stimuleren: Samen Sterker tegen Armoede. Het fonds richt zich daarbij voornamelijk op het financieren en versterken van lokale samenwerkingsverbanden. Lokale allianties kunnen tot en met 10 januari 2023 een aanvraag doen.

Beeld ter illustratie bij de lancering van het fonds Samen Sterker tegen Armoede van het Oranje Fonds en NN.
Beeld ter illustratie bij de lancering van het fonds Samen Sterker tegen Armoede van het Oranje Fonds en NN. © ANP (ANP (Photographer) - [None]

door Redactie Vf

Meer dan een miljoen Nederlanders in armoede

De doelgroep van de programma’s is de groep mensen die in een situatie van armoede en/of schulden zitten of dreigen te raken. Met de stijgende kosten als gevolg van inflatie en van bijvoorbeeld energie zullen veel meer mensen geraakt worden door kostenproblematiek. Volgens het Centraal Planbureau hebben gaat het om 1,1 miljoen Nederlanders die in armoede leven en 1,5 miljoen huishoudens die met betalingsachterstanden kampen. Daarom zijn juist krachtige lokale initiatieven van belang.

Het Oranje Fonds wil allianties aanmoedigen uit brede en diverse groepen uit de samenleving. Bij het beoordelen van de aanvragen kijkt het fonds naar verschillende levensgebieden waarop het leven in armoede effect heeft, waaronder werk, (psychische) gezondheid en wonen.

‘Hulp sluit beter op elkaar aan op plekken waar écht wordt samengewerkt,’ aldus Sandra Jetten, directeur van het Oranje Fonds. ‘Deze initiatieven willen we graag met Nationale-Nederlanden verder versterken. Zo bereiken we meer mensen en heeft iedereen toegang tot het juiste aanbod. Hierdoor vallen mensen niet meer buiten de boot.’ 

Tweejarig programma

Het programma duurt twee jaar. Tijdens die periode krijgen deelnemers financiële steun, kennisdeling en inzichten uit evaluatieonderzoeken. Uit alle aanmeldingen worden op 23 januari 2023 tien inzichten gekozen die het beste bij Samen Sterker tegen Armoede passen, zij worden uitgekozen voor een selectiegesprek. Maximaal zes allianties mogen daarna een projectplan uitwerken.

Meer informatie over het fonds en de criteria is te vinden op de site van het Oranje Fonds.

Meer over Oranje Fonds Armoede Armoedebestrijding Fondsen Lokale initiatieven

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close