Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

ERNOP start nieuwe reeks webinars om praktijk en wetenschap verder te verbinden

16 november 2022

In navolging van de webinarserie van vorig jaar organiseert het European Research Network on Philanthropy (ERNOP) een nieuwe reeks kennissessies, met als doel om wetenschappelijke onderzoeksresultaten te delen met de praktijk. Tijdens de acht webinars delen verschillende wetenschappers de meest recente inzichten over een bepaald onderwerp. De discussies die op de presentaties volgen worden telkens gemodereerd door een praktijkexpert.

door Redactie Vf

‘The future leaders and leadership development in philanthropy and non-profits’

Datum: 6 december 2022, 11.00 - 12.00 uur

Via interne talentenpools wordt het leiderschapspotentieel van stichtingen, fondsenwervende organisaties en non-profitorganisaties gevoed en ondersteund. Nils Geib, verbonden aan de Faculty of Business, Economics and Social Sciences aan de Universität Hamburg, bespreekt hoe HR-strategieën voor het behoud van talentenpools organisaties kunnen beschermen tegen onzekerheden en crisissen die tot een tekort aan goed personeel kunnen leiden. Hoe kunnen stichtingen en nonprofits hun organisaties van goede talentenpools voorzien?

Geib geeft tijdens dit webinar inzicht in wat hedendaags werktalent voor over tegen een baan in de non-profitsector doet beslissen, met de nadruk op recruitment en de voorwaarden die beslissend zijn in het werkaanbod. Naast intrinsieke motivatie, geld en werkzekerheid, zal hij leiderschapsontwikkeling als extra aantrekkingskracht bespreken.

De discussie wordt geleid door Delphine Moralis, CEO van de Philanthropy Europe Assotiation (Philea).

Voor meer informatie en inschrijven, zie de website van ERNOP.

--

‘The role of impact measurement in generating collective action’

Datum: 10 januari 2023, 11.00 - 12.00 

Grote maatschappelijke uitdagingen, zoals klimaatverandering, armoede en ongelijkheid, zijn zeer complex om goed te duiden. Om aan oplossingen te kunnen werken zijn betrokkenheid en innovatie van meerdere belanghebbenden met verschillende doelstellingen en waarden vereist. Hiervoor is concrete en duurzame collectieve actie nodig, maar het is niet makkelijk om die inspanningen goed te sturen.

Lisa Hehenberger, verbonden aan het Department of Strategy and General Management van onderwijsinstelling ESADE in Barcelona, zal tijdens het webinar bespreken hoe schrijf- en rekenprocessen van invloed zijn op complexe maatschappelijke vraagstukken. Ze richt zich daarbij specifiek op impactmeting en impact investing. Welke mechanismen zijn van invloed bij het proces van impactmeting? Door een model voor ‘measured action’, uitgemeten actie, voor te stellen, gaat ze in op hoe de verschillende stappen in het proces (afbakenen, opmaken en uitvoeren) samenhangen met de mate waarin collectieve actie wordt bereikt.

De discussie wordt geleid door Priscilla Boiardi, beleidsanalist bij de Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD).

Voor meer informatie en inschrijven, zie de website van ERNOP.

--

Dit artikel verscheen eerder in Vakblad fondsenwerving, jaargang 24, nummer 5, dat in november 2022 verscheen.

Meer over Kennis Filantropie Webinar Delphine Moralis ERNOP Lisa Hehenberger Nils Geib Priscilla Boiardi

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close