Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Anand Giridharadas openingsspreker op IFC 2022

Nieuws

17 oktober 2022

Amerikaanse schrijver en journalist Anand Giridharadas zal de openings-Keynote tijdens het International Fundraising Congress (IFC) 2022 van deze week voor zijn rekening nemen. Dat heeft de organisatie van het congres bekendgemaakt.

door Marijn Thijs

‘Het thema voor IFC 2022 is ‘Shaping the Future Together’. Het evenement staat dit jaar in het teken van het vinden van oplossingen voor de meest urgente problemen waarmee de sociale impactsector wordt geconfronteerd, zoals polarisatie, onjuiste informatie en de opkomst van extremisme en propaganda. Anand Giridharadas is een echte kennisleider en zijn werk op dit gebied – en meer in het algemeen op het gebied van sociale verandering - is uitmuntend,’ aldus Ruby Chadwick, Head of Global Engagement and Events bij IFC-organisator The Resource Alliance.

In zijn nieuwe boek ‘The Persuaders’, dat op de eerste dag van het IFC-congres verschijnt, schrijft Giridharadas over de activisten, politici, opvoeders en gewone burgers die werken om verdeeldheid te overbruggen en te vechten voor de democratie. Door de huidige staat van de democratie in Amerika – waar debatten wordt gekaderd in moralistische termen – profileert het boek de progressieve activisten die uitgesproken overtuigingstactieken omarmen.

'Spiegel voorhouden'

‘Giridharadas’ schrijven houdt een spiegel voor het werk dat we doen in de sociale sector en legt soms verborgen problemen rond privileges en ongelijkheid bloot waar we niet blind voor mogen zijn,’ vervolgt Chadwick. ‘Onszelf helpen herinneren waar we het beter moeten doen en waar we in het verleden hebben gefaald, zal een cruciaal onderdeel zijn van het werk dat we samen zullen doen bij IFC.’

Giridharadas is een Yale University Poynter Fellow en won voor zijn werk verschillende onderscheidingen, waaronder de Outstanding Lifetime Achievement Award in Cultural Humanism van de universiteit van Harvard, en de Helen Bernstein Book Award for Excellence in Journalism van de New York Public Library.

Vakblad fondsenwerving is (media)partner van IFC 2022. De tickets om het congres fysiek bij te wonen in Noordwijkerhout zijn ondertussen uitverkocht. IFC organiseert ook een online programma. Voor meer informatie, bezoek de site van IFC.

Meer over IFC Verenigde Staten Congressen Keynotespreker Anand Giridharadas Democratie IFC 2022

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close